Доставка с Еконт

Разноцветни домашни яйца от различни породи кокошки за консумация и люпене → Обява 34929684

Разноцветни домашни яйца от различни породи кокошки за консумация и люпене
гр. Берковица, Монтана Наблюдавай

Публикувана/обновена на 05 юни в 07:29 ч.

Доставка
Купувача

Освен че са супер атрактивни на външен вид и са естествено оцветени (чудесни са и като био великденски яйца без нужда от боядисване), разноцветните яйца са по хранителни и полезни от обикновените. Хранителна им стойност е по-висока, съдържат над 20 гр. повече протеини, по-голямо количество каротеноиди, които са от съществено значение за доброто поддържане и здраве на клетките в тялото. По ниско е и съдържанието им на холестерол в жълтъка. Също така наличието на витамини като A,B,D, на елементите калции,желязо,фосфор и др. е с 15% повече.


Яйца за консумация от следните породи:


Маран - яйца с кафяв цвят - няма

Великденски кокошки - яйца с зелен цвят - няма

Австралорп, Орпингтон, Брама и много други породи смесено отглеждане - яйца със стандартен цвят - има

Яйцата за консумация също могат да се използват и за люпене, но тях ги събирам от кокошки които се отглеждат смесено,така че пилетата които ще се излюпят от тях няма да наследят на 100% качествата на дадената породата и да са чистокръвни, тоест те ще са хибриди и цвета на яйцата които ще снасят няма да е същия и да е гарантиран.

Цената на яйцата за консумация от всичките породи е 1 лв. за брой.


Яйца за люпене от следните породи:


Исбар - яйца с различни нюанси на синия цвят, от светлосин до синьо-зелен - няма

Легбар - яйца със син цвят - няма

Маран - яйца с кафяв цвят - няма

Великденски кокошки - яйца с зелен цвят - има

Легхорн Изабела - яйца с чисто бял цвят - няма

Родайланд - породата която снася най-едрите яйца (до 70 гр.) - няма

Плимотрок/Амрок - основната порода от която са създадени чрез хибридизация днешните така наречени бройлери - няма

Мини кохин - това е най-симпатичната и красива порода малки кокошки (джуджета), идеални за декоративни цели и като домашни любимци - има

Всичките изброени породи са тип носачки, като предимството им е предимно в това направление, снасят редовно и по много яйца на годишна база. Родайланд и Плимотрок са по-големи и тежки птици и са чудесни също за смесени цели, яйца и месо.

Мини кохина макар че снася яйца с по-малка големина, също са много добри носачки и мътачки и снасят редовно като останалите породи, в сравнение например с други по-дребни кокошки като джинките които снасят по 2-3 яйца на седмица, нередовно и на различни интервали от време.

Птиците от всичките изброени породи се отглеждат разделени и са от различни кръвни линии, тоест нямат родствена връзка по между им. Това означава че от яйцата ще се излюпят чистокръвни пилета, които наследяват всичките качества и характеристики на дадената порода и ще снасят яйца от същите цветове.

Цената на яйцата за люпене от всичките породи е 2 лв. за брой.


Ако към момента на заявката имам събрани желаният брой яйца ги изпращам в рамките на 2-3 работни дни. Когато ги нямам събрани или пък исканият брой яйца е по-голям ги събирам в рамките на 5-7 работни дни и тогава ги изпращам. Опаковат се изключително добре, така че да няма никакви щети от транспорта.


Изпращам с Еконт из цялата страна.


Забележка: Всички снимки в обявата са мои собствени. Моля да не ги използвате за лични или други цели, без да сте ме попитали предварително и изрично да съм дал съгласието си за това.
Преглеждания: 9 415
Оценка 4.6 от 363 гласа.
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
1 лв
1503 рейтинг
Красимир Колов
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 26 май 2016г.
Последно активен днес в 11:42 ч.
14 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!