Натурален оцет от нар
Оцета от нар притежава лек ненатрапчив аромат и фин вкус. Tой е произведен чрез естествена ферментация на нарове в дъбови бъчви. Вкусът му е изключително нежен с невероятен аромат на плодове.
Това е нов здравословен продукт с високо съдържание на антиоксиданти, което обяснява нарастващата му популярност сред хората със здравословен начин на живот. Плодовият оцет от нар е направен от сок от нарове с последваща ферментация. Има уникален и чудесен екзотичен плодов вкус. Нарът е един от най-старите плодове в света.
- Той съдържа изключително високи нива на антиоксиданти, които ограничават отлагането на плаки в артериите
- Богат източник на фолиева киселина, витамини А, С и Е, калций, калий и желязо
- Нарът подсилва много имунната система като бори вируси и микроби
- Понижава холестерола
- Балансира кръвната захар
- Помага при кожни инфекции
- Употребява се като средство против глисти и при диария
ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО:
За храносмилателната система
Продуктът е богат на оцетна киселина за подпомагане на храносмилането. Тази киселина повишава способността на организма да абсорбира необходимите хранителни вещества от храни, включително витамини и минерали. За да почувствате лечебната сила на оцета от нар, добавете я към салатите или пийте по 1-2 супени лъжици с чаша чиста вода преди хранене. С него можете да мариновате месо. Гастрономите твърдят, че е много, много вкусно.
Попълва недостига на калций
Хората, страдащи от непоносимост към лактоза, трябва да се откажат от консумацията на млечни продукти, а с нея - от голяма доза калций в диетата си. За да възстановите баланса на този микроелемент в тялото, яжте повече спанак, броколи и чесън и не забравяйте за оцета от нар, защото той ще осигури най-доброто усвояване на калция от храната.
Борба с рака
Редовният прием на оцет от нар подобрява усвояването на жизненоважни минерали в стомашно-чревния тракт, което помага на организма ни да се бори с диабета, рака и остеопорозата. Що се отнася до антитуморния потенциал на този вид плодов оцет, дори и сега експериментите с животни дават добри резултати. През 2001 г. изследователски екип от Израел, воден от д-р Ефрем Лански, публикува доклад, в който се посочва, че оцетът от нар може да предизвика самоунищожаване на клетките на рака на гърдата, без да засегнат здравите клетки.
Намалява лошия холестерол и нормализира кръвното налягане
Подобно на кайсиевите ядки, сока и оцета от нар могат да понижат лошия холестерол в кръвта и да нормализират кръвното налягане. Това намалява до известна степен риска от развитие на сърдечно заболяване и вероятността от инсулт. Тайната се крие във високото ниво на полифенолите в сравнение с другите плодови сокове и оцети. В допълнение, оцета от нар съдържа три групи антиоксиданти, които са ключови за здравето на сърцето: танини, антоцианини и елагинова киселина. Също така сокът и оцетът от нар могат да бъдат мощно средство в борбата с хипертонията.
Подобрява паметта и промените в настроението
Оцетът от нар е богат на флавоноиди - прекрасна група антиоксиданти, които влияят положително върху мозъчните клетки и укрепват паметта. Естрон помага за борба с депресията и колебанията в настроението по време на менопаузата при жените - естествена форма на естроген, която също се съдържа в оцета от нар.
Преглеждания: 908
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.