Уред за приготвяне на домашно кисело мляко
Доставка
Лично предаване; Купувача
Лесен и безопасен за употреба, този уред служи за приготвяне на домашно кисело и пробиотично мляко.Киселото мляко е една от най-използваните здравословни храни от българите и от други народи на балканския полуостров. Хилядолетната традиция е свързана с изключителните ползи от приема на този продукт, главно свързани с наличието на полезни пробиотични култури, които оказват благотворно влияние върху стомашно-чревния тракт и общия имунитет. Редица проучвания доказват връзката между употребата на качествено кисело мляко и забавяне процесите на стареене и удължаване на живота при хората. Днес ползите са му още по-големи, предвид масовата употреба на антибиотици, които унищожават полезната микрофлора в човешкия организъм.
Макар да е малко известно, има разлика между обикновеното и пробиотичното кисело мляко. Докато и двата вида съдържат т. нар. стартерни култури (предизвикващи начало на закваската), то при пробиотичното мляко се съдържат и други полезни щамове, които остават активни до края на срока на годност на пробиотичното мляко, като по този начин значително повишават неговата биологична сила и активност. Приготвянето на домашно кисело мляко с използване на капсула Dr. Nature Пробиотик Максимус дава 100% гаранция за получаване на пробиотично кисело мляко с максимална биологична активност и фантастични качество и вкус.
1.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА
Революционен дизайн и модерен външен вид.
Напълно автоматичен контрол на температурата.
Тройна термостатна система.
Двойна система за затваряне, която предпазва от проникването на бактерии и вируси.
Изключително лесен и безопасен за употреба
Минимален разход на електроенергия – 15 W/h
Здрава и лесна за почистване купа от неръждаема стомана с капацитет от 1л., достатъчен за цялото семейство.
Прозрачен капак за пълен контрол над работния процес.
Отделен капак за купата, с който лесно може да съхранявате продукта в хладилник
Компактни размери 18х18х15 см.
Без съдържание на ВРА (Бисфенол А).
2.ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО или ПРОБИОТИЧНО МЛЯКО
1. Подготовка на уреда:
Внимателно измийте купата от неръждаема стомана и капака към нея с топла вода и се убедете, че няма замърсявания, които може да компрометират процеса на заквасване. Желателно е добре да бъдат измити и хигиенизирани всички други съдове, с които бора- вите, както и ръцете.
Внимавайте да не намокрите корпуса на уреда!
2. Избор на суровини и закваски
За приготвяне на кисело или пробиотично мляко може да използвате различни суровини, като е важно да сте убедени в тяхното качество (може да се закваси домашно, фермерско, а също така висококачествено
Преглеждания: 942
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 4.6 от 245 гласа.