ФРЕНСКА ПРЕСА ЗА КАФЕ И ЧАЙ "BARISTA" ИТАЛИЯ
Френска преса за приготвяне на силно и ароматно кафе или чай
Корпус изработен от боросиликатно стъкло
Вместимост: 1000 мл
Материал: боросиликатно стъкло неръждаема стомана.
Производител: Barista Италия. Лесно и бързо: изсипете смляно кафе в топлоустойчивaта преса Barista налейте гореща вода и оставете няколко минути. След това разбъркайте за кратко време поставете капака и бавно натиснете металния филтър. Ще получите силно и ароматно кафе. По същия начин можете да приготвите и прекрасен чай.
Френска преса, изработена от устойчиво на надраскване⁶ боросиликатно стъкло, с вместимост от 1000 мл.
Преди да приготвите Вашето кафе, затоплете каната, като я изплакнете с гореща вода. На дъното й сложете избраното количество кафе, като за най-добър резултат е важно да бъде прясно смляно. Налейте гореща вода с температура 92-96 градуса и сложете капака. След 3-4 минути натиснете пресата с бавно движение и тя ще филтрира кафето. Сипете го в любимата си чаша и се насладете на ароматната напитка. Външната обвивка с дръжка, изработена от неръждаема стомана, задържа топлината на напитката.
Вместимост: 1000 мл.
Дължина: 16 см.
Ширина: 9,5 см.
Височина: 22 см.
Френската преса е един от най-старите и удобни начини за приготвяне на кафе. Стара, но златна. С нея се работи лесно, не е скъпа и прави наистина добро кафе. Още ли търсите начин да приготвите кафе със силен аромат, плътно тяло и наситен вкус? Току що го открихте – незаменимата френска преса.
Важен въпрос е какво е „златното съотношение“ вода-кафе и има ли изобщо такова. Дори професионалните баристи са на различни мнения. SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) препоръчва 55-65 г кафе на литър вода. Така че можете да използвате малко повече кафе, ако го обичате по-силно и обратното.
Как се приготвя кафето? Трябва ви прясно изпечено кафе, чайник, мерителна лъжичка, кафемелачка и разбира се – любимата ви чаша. Кипнете водата и я свалете от огъня веднага след като заври. Изчакайте около 2 минути, за да добие перфектната температура – 93-96 °C.
Междувременно може да използвате топлата вода, за да подгреете френската преса. Сипете малко от загрятата вода, след което я излейте и подсушете пресата с кърпа. Същото повторете и с чашата за кафе.
Измерете кафеените зърна според количеството вода, което използвате. За най-добър резултат кафето трябва да се смели точно преди приготвянето. Препоръчително е да бъде средно смляно. Ако нямате кафемелачка, от Espressimo.bg можете да поръчате смляно прясно изпечено кафе.
Изсипете смляното кафе в пресата и налейте малко вода, за да се „накисне“. Разбъркайте и го оставете така за 30 секунди. Ако се появят мехурчета, поздравления – кафето ви е прясно! Покрийте го с капака, за да задържите топлината. След това налейте останалата вода и отново разбъркайте леко. Сложете отново капака с филтъра.
Изчакайте 4 минути и натиснете надолу – бавно и непрекъснато. Ако буталото се заклещи, просто го върнете малко и продължете натискането. Недейте да препълвате френската преса с вода. Добре е да останат поне 2,5 см от ръба на каната.
Разлейте кафето в предварително загрятите чаши. Ако ви остане кафе, не го оставяйте в пресата, защото екстракцията продължава и то ще стане горчиво. Експериментирайте с времето и едрината на смилане, докато не получите перфектния за вас вкус.
След употреба измийте частите на френската преса под течаща вода и я оставете да изсъхне или я подсушете с мека кърпа. Интересен факт за любителите на чая е, че с този уред може да се приготвя и чай. Технологията е същата като при кафето.
Вече можете да се насладите на резултата. Както сами се убедихте при френската преса времето е от голямо значение. Тя е един чудесен начин да извлечете най-добрите вкусови и ароматни качества от любимото ви кафе.
Преглеждания: 497
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.