Доставка с Еконт
ОСТАВАТ
00часа
00мин.
00сек.
до големите отстъпки на
Ден за разпродажби
267

Месомелачки

Д-р Таня Андреева за ФАКТИ: Много родители се превърнаха в здравни емигранти, за да спасят децата си
Д-р Таня Андреева за ФАКТИ: Много родители се превърнаха в здравни емигранти, за да спасят децата си
преди 58 минути
Фиаско за милиард
Фиаско за милиард
преди 4 часа и 7 минути
« Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Текуща категория: Обяви за Месомелачки
Оценете обявите за “Месомелачки”
Оценка 4.6 от 126 гласа.

Каква месомелачка да изберем

Колкото по-модерно става обществото, толкова повече разбираме ценността на домашно приготвена храна. Готовата кайма не може да се сравни с качествата и вкуса на истинското смляно месо. Желаете и вие да приготвяте такова? Вижте какви са възможностите.

Какво представляват месомелачките

С острите си и здрави въртящи се ножове те превръщат суровото месо в гладка смес. В горната си част имат фуния, в която се поставят месните късове, а в долната е изходът, от който излиза готовият продукт. Използват се за приготвяне на кайма и колбаси. Често служат и за приготвяне на големи количества плодови и зеленчукови пюрета.

Какви видове месомелачки съществуват

  • Ръчна. Ножовете се завъртат с ръчка механично;
  • Със закрепване. Това отново е ръчен вариант, но такъв, който се захваща с винт за маса или кухненски плот, за да не помръдва, докато на ръчката се прилага натиск;
  • Автоматична. Работи с електричество. Може да има различни скорости и приставки за различен тип мелене.

Как се поддържат ножовете

  • Хигиена. От изключителна важност е отличната хигиена. За да избегнете риска от образуване на мухъл и от загниване на хранителни остатъци по уреда, след всяка употреба машинката се разглобява и основно се измива. При наличие на миялна машина, препоръчителна е употребата ѝ заради високата температура на водата;
  • Острота. През определен период от време, в зависимост от употребата, ножчетата се захабяват. Когато забележите, че работата им вече не е безупречна, е време да купите нови. По-сръчните домашни майстори може да успеят да ги заточат и сами.

Защо да ги закупим от Bazar.bg

Без значение дали търсите домашна или професионална мелачка, дали предпочитате класическите ръчни модели или искате съвременен автоматичен модел и дали държите на нов неизползван уред или бихте го взели и втора ръка, при нас изборът е най-голям, а цените винаги пасват на бюджета. Разгледайте обявите. Оборудвайте кухнята си с качествено и евтино сега!