Лимонена киселина
Имам удоволствието да Ви предложа една от най-качествената, пречистена и 100% НАТУРАЛНА ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА на белгийската фирма Citrique Belge . Citrique Belge е високо биотехнологична компания с над 100 годишна история и е един от най-големите производители на лимонена киселина в света. Тя има производствен капацитет от 120 000 тона лимонена киселина годишно. През 2020 г. в нея работят 340 души.
Основната суровина за уникалния производствен процес на белгийската компания е захарната меласа, която се доставя директно от захарните рафинерии. Меласата служи като среда за размножаване на специално селектираната гъба Citribel от рода Aspergillus niger. По време на процеса на ферментация на гъбата , израстват дълги влакна, наречени мицел и захарта се превръща в течна лимонена киселина. В 184 камери за ферментация белгийците проследяват и адаптират цял набор от параметри (като температура, влажност, повърхностно напрежение и др.). След няколко дни по-голямата част от захарта се трансформира и мицелът е готов. Течната смес от вода и лимонена киселина се отделя внимателно от мицела. Така течната лимонена киселина се разклонява в сложна гама от процеси, които се свързват, взаимосвързват и влияят един на друг на различни етапи. В хода на процесите на разделяне, пречистване, кристализация и сушене на получената лимонена киселина, белгийската компания произвежда и калиево-калциева сол, цитрати, вина и гипсови материали.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
1) Лимонената киселина добавена в сиропа за подхранване на пчелите влияе благотворно на подхранваните пчелни семейства, пчелите летят активно, работят енергично и отглеждат повече пило.
2) В овощарството и зеленчукопроизводството - отстранява варовикови петна от листата; почистване на маркучите за капково напояване; предотвратява алкалната хидролиза; намаля рН-стойността на водата за пръскане. На практика ТЕЧЕНИЯ ТОР LEBOSOL® е именно лимонена киселина
3) В цветарството - за подкиселчване на почвената смес; лимонената киселина разтваря солите на калция и магнезия – така ако имаме прах и отлагане на калций по листата с памучено тампонче, напоено с лимонена киселина/1 лъжица на 1 литър вода/ минаваме по листата и ги изчистваме.
4) В хранително-вкусовата промишленост – лимонената киселина е отличен , натурален и абсолютно безвреден консервант, тъй като в кисела среда повечето от известните на човечеството микроби не оцеляват. Лимонената киселина принадлежи към категорията на най-мощните антиоксиданти, благодарение на които е възможно да се запази свежестта на почти всеки продукт.
5) За почистване в бита – лим. Киселина има свойството да разтваря калций. Поради тази причина тя е част от всички видове почистващи препарати и детергенти, които използваме във всекидневния живот. С тяхна помощ можете лесно да отстранявате налипи и бели отлагания от различни повърхности без специално механично усилие.
6) В козметиката – благодарение на антиоксидантните си качества лимонената киселина е постоянен компонент в производството на козметика. Анти-стареещият ефект на ли.киселина се използва широко в кремове и маски, шампоани и спрейове. Антибактериалните и свойства се оценяват от производителите на дезодоранти и лосиони след бръснене, които в момента осигуряват много дълга защита на кожата срещу микроби и имат дезинфекционни свойства.
7) Във винарството - Лимонената киселина e реагент спомагащ за увеличаване на титруемата киселинност на гроздовата мъст или вино - подкислител. Тъй като лимонената киселина може да образува комплекси с желязото, тя може да служи и като предпазна мярка срещу железни помътнявания. Тъй като лимонената киселина има силно изразен кисел вкус, желателно е да се използва за леки корекции в киселинността на виното.
0.500кг – 7.00лв
1.000кг – 12.00лв
2.000кг – 22.00лв
3.000кг – 30.00лв
Преглеждания: 1 115
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.