Отговаря бързо
В Bazar.BG от 13 октомври 2015г.
Последно активен днес в 08:28 ч.
* Всички наши пратки се изпращат с опция за преглед, преди да се плати стойността на пратката
Оптичен рефрактометър (захаромер) за измерване на захарността преди, по време на ферментация и след това в гроздовата мъст. Подходящ е още за плодови сокове, захарни разтвори и други. Чрез този уред се избягва грешка при измерване, причинена от наличието на въглероден двуокис и частици, които влияят на измервателните инструменти от тип ареометър.
Процесът по измерване се състои в следните стъпки:
- Вдигнете стъклото на зоната за поставяне на пробата.
- Вземете проба с помощта на пипетата от комплекта
- Поставете няколко капки върху зоната за проби
- Затворете стъклото
- Погледнете през окуляра, като предварително сте насочили уредът към светлина
Захаромер – рефрактометър, Обхват 0 до 32% brix, за измерване на захарност на грозде, плодове, плодова каша, гроздова мъст, остатъчна захар на вино
Спецификации:
Диапазон на измерване от 0 до 32% захарно съдържание;
Автоматична температурна компенсация от 10 до 30 ° C
Референтна температура 20 ° C