
В Bazar.BG от 04 ноември 2013г.
Последно активен днес в 13:34 ч.
Кулич – руският козунак
Той винаги е кръгъл и висок, като украсата му е декорация от тесто. Както рецептите за козунак у нас, така и в Русия за кулич има много вариации – добавки от стафиди, орехи, бадеми. Цилиндричната му форма е свързана с руските църковните обичаи и изисква печене във високи кръгли форми. Така технологията на приготвяне става малко по-различна. Тестото е по-меко и изисква повече време за втасване. След като се омеси, то се сипва в цилиндричния съд до неговата среда и се оставя да втасва, докато не го изпълни. Готовият и изстинал кулич се залива с глазура – пудра захар размесена с лимоновия сок и ром.
– с подвижно дъно
– незалепващо покритие
– въглеродна стомана
– Размери: 10x10cm