Доставка с Еконт

Емайлиран чугунен гювеч с капак 5,7 литра зелен → Обява 40791101

Емайлиран чугунен гювеч с капак 5,7 литра зелен
гр. Асеновград, Пловдив Наблюдавай

Публикувана/обновена на 20 март в 15:10 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Тенджери
Внос от Германия.
Емайлиран чугун
Чугун за равномерно разпределение и задържане на топлината
Стъклената емайлирана повърхност е безопасна за храна
Идеален за мариноване, готвене и съхранение на храна
Странични дръжки за лесно транспортиране
Сигурен капак
Подходящ за фурна до 204 C
Подходящ за всякакви повърхности за готвене
Само ръчно миене
Разполагам с количество. Оставям и линк с мнения на клиенти.
https://www.amazon.de/gp/product/B07B4W7X81
Упътване за употреба на съдове от чугун
Упътване


1. ПРЕДИ УПОТРЕБА:

  • Внимателно махнете всички етикети, при нужда използвайте ацетон или растителенa мазнина.
  • Почистете съда с малко препарат и топла вода. Изплакнете и подсушете добре.

2. УПОТРЕБА:

  • Емайлирания чугун трябва винаги да се нагрява от по-слаба температура към по-висока. Ако поставите съда направо на висока температура има опасност емайла да се напука.
  • Никога не загрявайте празен съд.
  • При употреба на котлон размера на съда трябва да съответства на размера на плочата на котлона.
  • Използвайте дървени или тефлонови прибори, металните ще надраскат покритието.
  • Чугунът има предимството да задържа топлината много добре. В резултат, съдът може да стане много топъл, за това винаги използвайте ръкохватки.
  • Използва се на газов, електрически, керамичен, индукционен котлони, както и във фурна.
  • Не се препоръчва употребата върху външен грил или огън.

3. СЛЕД УПОТРЕБА:

  • Използването на съдомиална машина не е препоръчително, тъй като водата може да предизвика оксидация на не емайлираните части.
  • Съдът трябва да изстине напълно преди измиване.
  • Избягвайте употребата на абразивни препарати.
  • Употребата на мека гъба е препоръчителна.
  • За упорити петна накиснете съда за 2-3 часа с избелващ разтвор (1 чаена лъжица белина на 0.600мл. вода).
  • Ако има загорели остатъци от храна, кипнете с разтвор от 1 чаша вода и 2 лъжици сода за хляб.
  • Винаги изсушавайте съда много добре след почистване, за да избегнете оксидация. За оптимална защита, може да намажете ръбовете с растителна мазнина.
  • Съхранявайте се на хладно и сухо място. Препоръчва се съда да е отворен, за да може въздуха да циркулира.
  • Ако усетите вкус на метал или забележите следи от ръжда, измийте съда с миещ препарат и твърда четка. Подсушете внимателно и пристъпете към следната инструкция:
  1. Намазват се с растителна мазнина всички повърхности (вътрешни и външи) включително и дръжките.
  2. Поставете съда в предварително загрята фурна до 170С. Съдът се поставя на средно ниво с дъното на горе и се пече 1 час. Желателно е да поставите алуминиево фолио под съда на отделно ниво, за да улови стичащите се капки.
  3. Изключете фурната и оставете съда да изстине в нея. Съдът ще изглежда леко кафяв, но ще потъмнява в процеса на бъдещата употреба.

Тази процедура осигурява натурално, назалепващо покритие и предпазва от ръжда.


Преглеждания: 1 521
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
128 лв
2856 рейтинг
Мариела е онлайн
Отговаря бързо
В Bazar.BG от 12 септември 2016г.
862 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!