Калиев нитрат, калиева силитра или индийска силитра
Имам удоволствието да Ви предложа един продукт с уникално качество и чистота - калиев нитрат. Калиевия нитрат, който Ви предлагам е произведен от Yara International ASA, норвежка химическа компания със седалище в Осло.
YARA произвежда, дистрибутира и продава минерални торове на основата на азот и свързани с тях индустриални продукти. Компанията е създадена през 1905 г. като Norsk Hydro - първият в света производител на минерални азотни торове и на 25 март 2004 г се пререгистрира като Yara International ASA. Yara е регистрирана на фондовата борса в Осло. Компанията има повече от 17 000 служители, производствени обекти на шест континента, операции в повече от 60 страни и продажби в около 150 държави. Правителството на Норвегия притежава повече от една трета от Yara и е неин най-голям акционер.
Калиевият нитрат е познат още под имената калиева селитра или индийска селитра. Калиевия нитрат, който Ви предлагам се състои от азот-13,7% и калий-46,3%. Разтворимостта му във вода (20 ° C) е 315 g / l вода. pH (1% rr) е 8-9.
Предимствата при използването на калиевия нитрат Yara Krista K Plus са:
1) отлична разтворимост във вода,
2) висока концентрация на чистите съставки. Азот под формата на нитрат - бързодействащ, неподкиселяващ и предпочитан от растенията, стимулиращ бързия им растеж и не възпрепятстващ усвояването на магнезий, калций и калий. Високо съдържание на калий - макроелемент, който влияе както върху размера и качеството на културите, така и върху устойчивостта на растенията към стрес.
3) без тежки метали и фитотоксични вещества - безопасен за растенията и хората,
4) може да се смесва с всякакви торове, дори когато се приготвят концентрирани разтвори.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
1) В селското стопанство - подходящ за всички култури и фази на развитие. Засилва имунната система на растенията. Дава бързи и лесни за планиране резултати
Повишава добива и качеството на културите. Увеличава периода, в който цветята, зеленчуците, плодовете, морковите и картофите запазват качеството си, след прибиране на реколтата. Подобрява формата, оцветяването, вкуса и аромата на плодовете и зеленчуците. Увеличава съдържанието на захари и сухо вещество в плодовете, зеленчуците, картофите и морковите. Подобрява устойчивостта на абиотичен стрес (твърде високи и ниски температури, засушаване и преовлажняване). Заздравява стените на клетките, като по този начин прави растенията по-устойчиви на болести и неприятели. Не вкислява почвата! Има ниска степен на засоляване.
Подходящ за употреба при фертигация и хидропоника. При хидропоника се ползва по направената рецепта за съответните култури. При фертигация се прилага във фазите на интензивен растеж и особено във фазата на нарастване на плодовете и зреенето им.
2) В хранително-вкусовата промишленост. Незаменим за производството на домашно обработено месо - селитрата е основна добавка при втвърдяването/изсушаването на месо, особено свинско, говеждо или телешко месо. Селитрата не съдържа нитрити, присъстващи във втвърдяващите соли, благодарение на които приготвянето на домашни месни ястия е още по-здравословно. Използването на селитрата за втвърдяване на месото гарантира, че тя запазва своя атрактивен розов цвят, отличен вкус и чудесен аромат. Калиевия нитрат увеличава и срока на годност на месото. Силната бактериостатична и бактерицидна активност на селитрата позволява да се предпазят домашните продукти от бактериален растеж и филм, без да се прибягва до химически добавки. Месо, втвърдено с помощта на селитра, не проявява никакви тенденции да се покрива от лигавица (не става ”лигаво”)
3) В днешно време калиевата селитра се използва в пиротехнически смеси (вкл. черен барут и димки) като окислител.
4) Може да се използва и за получаване на кислород в лабораторни условия
0.500кг. - 4.00лв
1.000кг. - 7.00лв
2.000кг. - 6.50лв/кг
3.000кг. - 6.00лв/кг
Преглеждания: 1 077
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.