курс „ СЛАДКАР“ в Стара Загора
Сертификат: Курсистите получават
лицензирано държавно Удостоверение за професионално обучение по образец 3-37 на
МОН с международна валидност, заедно с безплатно EUROPASS приложение на
български и чужд език по избор, в което се посочват длъжностите, които съгласно
Европейския класификатор на професиите курсиста може да заема и дават
предимство при кандидатстване за работа.
След завършване на курса можете да работите като: сладкар,
помощник-сладкар
Курсът
обхваща следните знания и умения:
1. Пандишпанени
и виенски маси
2. Кексови
и козуначени маси
3.
Белтъчни маси (целувчени и шаммаси)
4.
Бадемови маси
5. Хипен
маси (вафлени маси)
6. Парено
тесто
7.
Флорентинени маси
8. Кремове
- бъркани, варени, разбити
9. Плънки
- щройсел, орехови, плодови, франчипанови, пунш-плънки
10.
Глазури и заливки
11. Торти
12. Пасти
13. Рула
14.
Десерти
15.
Петифури
Продължителността
на курсовете се определя съвместно със заявителя, като се отчитат неговите
нужди и при спазване разпоредбите на Закона за професионално образование и
обучение и Правилника за прилагането му.
ЦЕНТЪР
ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ е лицензиран от Национална агенция за професионално
образование и обучение лицензия № 2016121307
Преглеждания: 630
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.