Орехи сортове Шейново, Извор 10, Дряновски, Чандлър и др.
Сорт Шейново разполагам с размер около 50см на цена - 15лв./бр.
Сортове ОРЕХИ, които предлагам:
1. ПЕКАН - размер 120-15 8к0см - 30лв.
2. ИЗВОР 10 - размер 120-150 см - 30лв.
3. ДРЯНОВСКИ - размер 120-150 см - 30лв.
4. ШЕЙНОВО - размер 120-150 см - 30лв.
5. АНГЛИЙСКИ ОРЕХ - размер 120-150 см - 30лв.
6. АЛТАЙ - размер 120-150 см - 30лв.
7. ПЕДРО - размер 120-150 см - 30лв.
8. ХАРТЛИ - размер 120-150 см - 30лв.
9. ЧАНДЛЪР - размер 120-150 см - 30лв.
10. ФРАНКЕТ - размер 120-150 см - 30лв.
11. ФЕРНЕТ - размер 120-150 см - 30лв.
12. ФЕРНОР - размер 120-150 см - 30лв.
13. ЛАРА - размер 120-150 см - 30лв.
Всички сортове които предлагам са Устойчиви на зимните ниски температури и пролетни слани.Имат много добра родовитост, постоянна и ефективна производителност.След беритбата, плодовете се сушат и се прибират в сухи и проветливи помещения за дълъг период от време. Ядките Отлично понасят транспорт и манипулация. Съхраняват се в сухи и проветливи помещения за дълъг период от време.
По-долу съм дал кратко описание за всеки един сорт бадем:
1. ПЕКАН Зрее около 12-18 октомври. Плодовете са едри с елипсовидна до продълговата форма, с гладка тъмнокафява черупка, която се чупи лесно. Ядките са плътни, едри, запълват плътно черупката, високо маслени и сладки на вкус. Много полезни за нашето здраве.
2. ИЗВОР 10 узряват около 15-20 септември. Опрашители са Шейново и др. Плодовете са с тънка черупка, сламено-жълта, до светло-кафява, средно едри. Ядката на плода е много добре охранена с висока масленост, лесно отделяща се от черупката.
3. ДРЯНОВСКИ узряват около 20-25 септември. Силно растящо дърво. Плододава след 3-та година.Опрашители за този сорт са Шейново и др. Плодовете са много едри. Черупката е жълта, слабо нагъната. Ядките са едри, плътни, с висока масленост, лесно се отделят от черупката.
4. ШЕЙНОВО узрява около 15-20 септември. Рано всъпват в плододаване. Опрашител е Дряновси и др. Плодовете са едри с тънка черупка, жълта до светло кафява, слабо нагъната. Ядката е едра, плътна и с висока масленост, отделя се лесно от черупката.
5. АНГЛИЙСКИЯ орех узрява в края на август. Плодовете са средно едри, кръгло-елипсовидни. Черупката е светло кафява и грапава. Ядките са кафяво-жълтеникави, които горчат преди узряването си. Плододава след третата година. Узрели и изсушени, ядките не горчат.
6. АЛТАЙ узрява в края на септември. Кръгли плодове, с кафяво-жълтеникава черупка, много твърда. Ядките изпълват черупката. Те са плътни, светло кафяви, с висока масленност и много добър вкус.
7. ПЕДРО узрява около 20-30 септември. Плододава след 5-та година. Опрашители са франкет и чандлър. Плодовете са едри, с жълтеникаво-кафява, тънка черупка. Ядките са плътни, охранени и имат висок процент масленост.
8. ХАРТЛИ узрява след 26 септември. Плододава след 4-та година. Плодовете са едри, овално-елипсовидни, със светло кафява, до кремаво черупка, която е тънка. Ядките са охранени, плътни, кремави на цвят с много добър вкус. САМООПРАШВАЩ се.
9. ЧАНДЛЪР е силно устойчив сорт на ниските температури през зимата. Плододава след третата година. САМООПРАШВАЩ се, но с опрашител, плодовитостта е още по-голяма. Опрашител за сорта е Франкет. Плодовете са средно едри, с тънка черупка, светлокафява, лесно се чупи. Ядките на плода са бледо жълто-кафеникави, плътни, добре охранени, с много добри вкусови качества. Узряването на плодовете е 15 - 20 септември.
10. ФРАНКЕТ плододава след 6-та година. Плодовете узряват около 15 септември. Опрашители за този сорт са чандлър, педро и др. Плодовете са едри, гроздовидни, със светло кафява черупка, която е тънка и лесно се чупи. Ядките са плътни, охранени и имат висок процент масленост.
11. ФЕРНЕТ плододава след 3-та година. Опрашители за този сорт са фернор,педро и др. Узряването на плодовете е около 25 септември. Плодовете са едри, кръгли, със светло кафява черупка, лесно чупеща се. Ядките са плътни, охранени и имат висок процент масленост.
12. ФЕРНОР - Опрашители за този сорт са фернет, педро, франкет и др. Узряването на плода е около 20 септември. Плодовете са едри, кръгли, със светло кафява черупка, тънка, лесно чупеща се. Ядките се отделят лесно от черупката, те са охранени и имат висок процент масленост.
13. ЛАРА узрява през септември.Плодовете са едри, кръгли като топка, с бледо кафява черупка, която е тънка, но много здрава. Ядките са бледо жълти, плътни, много охранени, сладки, с аромат и лесно се отделят от черупката.
Преглеждания: 615
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от глас.