Материалознание на хранителните продукти корична цена 11,80 → Обява 43252433

Материалознание на хранителните продукти корична цена 11,80
гр. София, Надежда 4 Наблюдавай

Публикувана/обновена на 04 октомври в 10:47 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Техническа литература
Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова
Матком

Въведение в материалознанието на хранителните продукти (А.Андреев)
  • Предмет на задачите на материалознанието на хранителните продукти. Класификация и асортимент на продуктите.
  • Химичен състав на хранителните продукти
    • Вода и минерални вещества в хранителните продукти
    • Въглехидрати в хранителните продукти
    • Белтъчни вещества в хранителните продукти
    • Мазнини в хранителните продукти
    • Органични киселини в хранителните продукти. Видове киселинност
    • Витамини и ензими в хранителните продукти
  • Промени в хранителните продукти при съхранението им
  • Промени под влияние на физични и химични процеси
  • Промени в хранителните продукти под влияние на физиологични и автолитични процеси
  • Промени в хранителните продукти под влияние на микробиологичните процеси
  • Основни методи за съхранение на хранителни продукти. Методи за съхранение, основаващи се на принципите биоза и анабиоза
  • Методи за съхранение на хранителните продукти, основаващи се на принципите на ценоанабиоза и абиоза
  • По-важни фактори, влияещи върху трайността на хранителните продукти. Естествени загуби при съхранение
  • Качество на продуктите и показатели на качеството
  • Оценка на качеството на хранителните продукти
  • Стандартизация на хранителните продикти
Зеленчуци, плодове и гъби (Д.Колев)
  • Химичен състав, хранително значение и качествени показатели на плодовете и зеленчуците
  • Зеленчуци, класификация на зеленчуците
    • Доматени зеленчуци
    • Бобови, тиквови и зърнени зеленчуци
    • Клубеноплодни зеленчуци
    • Листни и листно-стъблени зеленчуци
    • Кореноплодни зеленчуци
    • Луковизеленчуци
  • Плодове. Класификация на плодовете
    • Семкови плодове
    • Костилкови плодове
    • Ягодоплодни видове. Черупкови плодове
    • Субтропични и тропични плодове
  • Съхраняване на плодовете и зеленчуците
  • Стерилизирани плодови и зеленчукови консерви
  • Сушени и замразени плодове и зеленчуци
  • Туршии и мариновани плодове и зеленчуци
  • Зеленчукови концентрата. Плодови захарни изделия
  • Гъби и продукти от преработката им
Месо и месни продукти. Яйца (Б.Цветкова)
  • Морфологичен строеж на месото
  • Химичен състав на месото
  • Следсмъртни изменения в месото
  • Съхраняване на месото
  • Окачествяване на месото
  • Класификация и маркировка на месото
    • Месо от едри преживни животни
    • Месо от дребни преживни животни
    • Свинско месо
  • Месни полуфабрикати
  • Хранителни субпродукти
  • Месни продукти
    • Фасонирани месни продукти
    • Колбасни изделия
  • Месо от домашни птици
    • Видове птиче месо. Птични полуфабрикати и продукти
  • Месо от дивеч
  • Яйца (Я.Христова)
Риба и рибни продукти (А.Андреев)
  • Морфологичен строеж на рибата
  • Химичен и механичен състав на рибата
  • По-важни видове риби. Сладководни риби
  • Черноморски риби
  • Океански риби
  • Производствено-стокова класификация на рибата. Жива и прясна риба
  • Замразена риба. Кулинарни полуфабрикати
  • Органолептична оценка на качеството на замразената риба
  • Рибни продукти. Класификация на рибните продукти
  • Нестерилизирани рибни продукти. Хайвер
  • Мекотели и ракообразни
Мляко и млечни продукти (А.Андреев)
  • Мляко. Състав, хранително значение и първична обработка
  • Видове мляко
  • Качествени показатели и норми на прясното краве мляко
  • Съхранение на млякото
  • Консервирано мляко
  • Млечнокисели продукти
  • Млечни масла
  • Органолептична оценка на качеството на пресните масла
  • Бяло саламурено сирене
  • Кашкавал
  • Сметана и извара
Хранителни мазнини (Я.Христова)
  • Обща характеристика на хранителните мазнини
  • Растителни масла и животински мазнини
  • Продукти от преработката на мазнините. Съхранение на мазнините
Зърнени храни и продукти от тяхната преработка (Я.Христова)
  • Зърнени житни храни
  • Зърнени бобови храни
  • Съхраняване на зърнените храни
  • Брашно и грис
  • Хабухватели на тестото
  • Хляб
  • Макаронени изделия
  • Окачествяване на макаронените изделия
Нишесте, глюкоза, захар и пчелен мед (Я.Христова)
  • Нишесте и глюкоза
  • Захар
  • Пчелен мед
Вкусови продукти (Д.Колев)
  • Подправки
    • Подправки от сметана, плодове и цветове
    • Подправки от листа, кори и корени. Сол, оцет и хранителни киселини
  • Алкалоидни вкусови продукти
    • Кафе, какао и шоколад
    • Чай
Алкохолни и безалкохолни напитки (А.Андреев)
  • Алкохолни напитки
    • Неподсладени високоалкохолни напитки
    • Подсладени високоалкохолни напитки
    • Вино. Определение, химичен състав, производство и класификация на вината
    • Трапезни и десертни вина
    • Естествено пенливи вина. Окачествяване и съхранение на вината
    • Пиво
  • Безалкохолни напитки

Преглеждания: 308
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
10 лв
1908 рейтинг
Toдор
В Bazar.BG от 02 ноември 2014г.
Последно активен днес в 08:24 ч.
1846 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!