Доставка с Еконт

2022 Gothic Crown Victoria - Alderney - 2oz £5 - NGC PF70 - Сребърна Монета - от Great Engravers → Обява 43723952

2022 Gothic Crown Victoria - Alderney - 2oz £5 - NGC PF70 - Сребърна Монета - от Great Engravers
гр. Сливен Наблюдавай

Публикувана/обновена на 20 април в 16:39 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Монети

Открийте върха на нумизматичното изкуство с монетата 2021 Alderney Gothic Crown Victoria £5, 2 унции сребърна монета, която представлява зенита на колекционерската красота. Оценена с перфектен грейд PF70 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC), тази монета е безупречно почитане към един от най-красивите и търсени дизайни в историята на монетите - Готическата корона.

Ключови Характеристики:

  • Превъзходна Оценка: Монетата е постигнала най-високата възможна оценка PF70 от NGC, което показва безупречен екземпляр без следи от производство. Това превъзходно състояние е доказателство за нейното качество и рядкост.

  • Исторически Дизайн: Тази монета отбелязва Готическата корона, шедьовър от 1847 година на бившия гравьор на Кралския Монетен Двор - Уилям Уайън, известен със своя сложен и богато орнаментиран дизайн. Изданието от 2021 година възражда наследството с уникален млад портрет на кралица Елизабет II в готически стил от Джоди Кларк, увенчана със същата корона, която кралица Виктория е носила, и облечена в богато украсена рокля.

  • Чисто Сребро: Ударена в 2 унции .999 чисто сребро, тази значителна монета не е просто парче история, но и ценна инвестиция в скъпоценен метал. Нейния стил пиедфорд показва, че е двойно по-дебела от нормалното, което добавя към нейната тежест и колекционерска привлекателност.

  • Ограничен Тираж и Автентичност: С ограничен тираж от само 1,500 монети по света, този екземпляр е толкова ексклузивен, колкото е и красив.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Колекционерско Съвършенство: Комбинацията от оценка PF70, историческият дизайн "Готическа Корона" и ограниченият тираж правят тази монета задължителна за колекционерите и инвеститорите, търсещи най-доброто.
  • Историческа Значимост: Притежаването и е като държане на парче нумизматична история, отдаващо почит на викторианската епоха и нейното трайно влияние върху британската култура.
  • Естетическа Красота: С нейния сложен готически стил и безупречен завършек, тази монета е произведение на изкуството, което със сигурност ще бъде център на всяка колекция.
  • Инвестиционен Потенциал: 2 унции .999 чисто сребро и нейната рядкост допринасят за инвестиционната му стойност, предлагайки както красота, така и оценка на материалния и актив.

Потопете се във възможността да притежавате парче от нумизматичната кралска сфера с монетата 2021 Alderney Gothic Crown Victoria 2 oz Silver Coin. Това не е просто инвестиция; това е наследство, шедьовър и символ на върха на монетното събиране.

Преглеждания: 70
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
779 лв
1 рейтинг
DOVADO
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
62 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!