Доставка с Еконт

1984-P Olympics S$1 - NGC MS 70 - САЩ Възпоменалтена Монета Долар → Обява 43773158

1984-P Olympics S$1 - NGC MS 70 - САЩ Възпоменалтена Монета Долар
гр. Сливен Наблюдавай

Публикувана/обновена на 20 април в 16:39 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Монети

Захванете възможността да притежавате парче от олимпийската история със сребърния долар за спомен от Олимпиадата през 1984 година, P Olympics S$1, оценен с перфектен MS 70 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC). Тази монета отбелязва Игрите на XXIII Олимпиада, проведени в Лос Анджелис, Калифорния, капсулирайки духа на глобалното единство и атлетическо съвършенство. Със своето безупречно състояние и символичен дизайн, тя е съкровище както за колекционерите, така и за ентусиастите на олимпийската история.

Ключови Характеристики:

  • Перфектен Грейд: Оценена като MS 70 от NGC, тази монета е постигнала най-високото възможно състояние на запазеност, без следи от производство при 5-кратно увеличение. Тази оценка гарантира, че монетата е безупречно представяне на нумизматичното майсторство.

  • Историческо Отбелязване: Издадена за да отбележи Игрите на XXIII Олимпиада през 1984 година в Лос Анджелис, тази монета е част от серия, която почита глобалното събитие, което събра нации заедно в дух на приятелска конкуренция и показа най-добрите атлети на света. Монетата улавя същността на това историческо събитие, правейки я значима част от всяка колекция.

  • Дизайн на Олимпийския Вход: На лицевата страна е изобразен входът на Мемориалния Колизеум на Лос Анджелис, известен още като Олимпийския Вход. Дизайнът улавя патриотичния дух на Съединените щати и величието на Олимпиадата.

  • Сребърен Състав и Тираж: Монетата е съставена от 90% сребро, тежи 26.7300 г с диаметър 38.1 мм и съдържа 0.7736 унции сребро. Като част от големия тираж на споменати сребърни долари за 1983-1984 година, тзи конкретен непуснат в обращение Олимпийски Сребърен Долар от 1984-P има крайния тираж от 21,954, правейки го скъпоценен и ограничен колекционерски предмет.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Символ на Олимпийското Наследство: Тази монета е тангибилен символ на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 година, събитие, запомнено за своите изключителни постижения и исторически моменти. Това не е просто монета; това е парче от олимпийската история.
  • Безупречно Състояние и Колекционерски Апел: С нейният грейд MS 70, тази монета е рядкост, предлагайки както естетическа красота, така и колекционерски интерес. Нейното перфектно състояние я прави привлекателен елемент за колекционерите, търсещи най-високо качество.
  • Историческа и Художествена Стойност: Дизайнът на монета отразява олимпийския дух и американската гордост, правейки я красиво съчетание на изкуство, история и култура.
  • Инвестиционен Потенциал: Като високо оценена възпоменателна монета с историческо значение, тя притежава потенциал за оценка с времето, правейки я твърдо допълнение към всеки инвестиционен портфейл.

Отпразнувайте духа на Олимпиадата през 1984 година и притежавайте парче от нумизматичната и спортната история със сребърния долар за спомен от Олимпиадата 1984 P Olympics S$1 NGC MS 70. Независимо дали сте нумизмат, спортен ентусиаст или инвеститор в исторически сувенири, тази монета е изключителна находка, която обещава да бъде бижу във всяка колекция.

Преглеждания: 173
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
269 лв
1 рейтинг
DOVADO
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
62 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!