Доставка с Еконт

1987-S Constitution S$1 - NGC PF 70 - САЩ Възпоментелна Монета Сребърен Долар → Обява 43773246

1987-S Constitution S$1 - NGC PF 70 - САЩ Възпоментелна Монета Сребърен Долар
гр. Сливен Наблюдавай

Публикувана/обновена на 20 април в 16:39 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Монети

Прегърнете парче от американската история със сребърния възпоменателен долар от 1987 година S Constitution S$1, оценен с перфектен PF70 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC). Тази монета отдава почит на 200-годишнината от подписването на Конституцията на Съединените щати, ключов момент в американската история. Това не е просто монета; това е трибют към трайния дух на демокрацията и свободата.

Ключови Характеристики:

  • Безупречен Пробен Грейд: Монетата е оценена с PF70 от NGC, което показва, че е в перфектно състояние без следи от производство. Обозначението Ultra Cameo означава монета със силен, матов завършек на дизайнерските елементи срещу дълбоко огледален фон, усилващ нейния визуален апел.

  • Историческо Отбелязване: Тази монета празнува 200-годишнината от приемането на Конституцията на Съединените щати, която е била приета на 17 септември 1787 г. Това е значимо парче, което отбелязва два века на американско управление и конституционна демокрация.

  • Интригуващо Художествено Изкуство: Дизайна от Патриция Луис Верани, монетата представя перо и хартия на лицевата страна, символизиращи акта на подписване на Конституцията. Обратната страна изобразява американски граждани, представяйки влиянието на Конституцията върху ежедневните хора. Този внимателен дизайн улавя същността на значението на Конституцията.

  • Сребърен Състав и Тираж: Съставена от 90% сребро и 10% мед, тази монета съдържа .7734 унции сребро, което я прави не само ценен колекционерски предмет, но и твърда инвестиция в скъпоценен метал. Монетата е чукната в Сан Франциско и има крайния тираж от 747,116, което я прави специално парче с историческа и колекционерска стойност.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Историческа Значимост: Притежаването на тази монета е като държане на парче от американската история. Тя представлява критичен момент в основаването на страната и отбелязва трайното наследство на Конституцията.
  • Безупречно Състояние и Колекционерски Апел: С нейния грейд PF70 и завършек Ultra Cameo, тази монета е търсена част за колекционери и инвеститори, представляваща най-високият стандарт на нумизматично качество.
  • Художествена и Образователна Стойност: Дизайнът на монетата не само предлага естетическа красота, но също така служи като образователен инструмент, напомняйки ни за значението на Конституцията и принципите, върху които е изградена Америка.
  • Инвестиционен Потенциал: Като високо оценена възпоменателна монета с историческо значение и съдържание на сребро, тя притежава потенциал за оценка с времето, правейки я ценно допълнение към всеки инвестиционен портфейл.

Придобийте символ на американската демокрация и конституционното наследство със сребърния възпоменателен долар 1987 S Constitution S$1 NGC PF70 USA. Независимо дали сте нумизмат, историк или инвеститор в колекционерски стоки, тази монета е престижно допълнение, което обещава да бъде акцент във всяка колекция.
Преглеждания: 36
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
239 лв
1 рейтинг
DOVADO
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
62 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!