Доставка с Еконт

1994-W Prisoner of War Museum S$1 - NGC MS 70 - САЩ Сребърна Възпоменателна Монета Долар → Обява 43773456

1994-W Prisoner of War Museum S$1 - NGC MS 70 - САЩ Сребърна Възпоменателна Монета Долар
гр. Сливен Наблюдавай

Публикувана/обновена на 20 април в 16:39 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Монети

Станете притежател на парче от проникновената американска история с комеморативния долар на Музея на Военнопленниците от 1994-W, оценен с перфектен MS 70 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC). Тази монета отдава почит на жертвите на военнопленниците и несломимия дух на оцеляване. Това не е просто монета; това е символ на национално помен, устойчивост и уважение към тези, които са претърпели плен в служба на своята страна.

Ключови Характеристики:

  • Безупречен Грейд на Монетно Състояние: Постижимо най-високия възможен грейд MS 70 от NGC, тази монета не показва следи от производство след чукането. Това е безупречен екземпляр, който представлява върха на нумизматичното качество и запазеност.

  • Историческо Отбелязване: Тази монета е пусната на 29 юли 1994 г., за да почете Музея на ветераните военнопленници на войната в САЩ. Проектирана от Том Нилсен от Департамента по делата на ветераните, тя служи като проникновено напомняне за жертвите, направени от военнопленниците през историята на Америка.

  • Посветена на Благородна Кауза: Приходите от тази комеморативна монета са отишли за подкрепа на Музея на военнопленниците от Андерсънвил, Департамента на вътрешните работи и Департамента по делата на ветераните, допринасяйки към наследството на разбиране и почитане на преживяванията на военнопленниците.

  • Метален Състав и Тираж: Чукната във фабриката Уест Пойнт, тази пробна монета е направена от 90% сребро, 10% мед, гарантирайки нейната стойност и колекционерска привлекателност. Тя стои като рядка и търсена част за колекционери и историци.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Символ на Помен и Чест: Тази монета представлява устойчивостта и смелостта на военнопленниците, правейки я значимо допълнение към всяка колекция. Тя почита техните наследства и служи като напомняне за цената на свободата.
  • Перфектно Състояние и Рядкост: С оценката MS 70, тази монета е рядка находка, предлагайки както естетическа красота, така и колекционерски интерес. Нейното перфектно състояние я прави привлекателен предмет за колекционерите, търсещи най-високо качество.
  • Образователна и Историческа Стойност: Издаването и дизайнът на монетата осигуряват тангибилна връзка с важна част от американската история, правейки я не само колекционерска, но и образователна част.
  • Инвестиционен Потенциал: Като високо оценена комеморативна монета със значителна историческа релевантност и направена от скъпоценни метали, тя притежава потенциал за оценка с времето, правейки я ценно допълнение към всеки инвестиционен портфейл.

Захванете възможността да притежавате монетата от Музея на Военнопленниците от 1994-W S$1 NGC MS 70 САЩ Възпоменателен Сребърен Долар. Независимо дали сте нумизмат, историк или инвеститор в колекционерски стоки, тази монета е престижна придовка, която ще бъде централна част във всяка колекция, символизираща траен дух и жертва на тези, които я представлява.
Преглеждания: 24
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
289 лв
1 рейтинг
DOVADO
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
62 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!