Доставка с Еконт

1998-S Robert Kennedy S$1 - NGC MS 70 - САЩ Сребърна Възпоменателна Монета Долар → Обява 43773734

1998-S Robert Kennedy S$1 - NGC MS 70 - САЩ Сребърна Възпоменателна Монета Долар
гр. Сливен Наблюдавай

Публикувана/обновена на 20 април в 16:39 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Монети

Прегърнете наследството на един от най-влиятелните лидери на Америка с комеморативния сребърен долар 1998-S Robert F. Kennedy S$1, оценен с перфектен MS 70 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC). Тази монета е чукната в памет на живота и постиженията на сенатор Робърт Кенеди по случай 30-тата годишнина от неговата кончина. Като почит към неговата визия за по-добро общество и смелостта му в лицето на трудностите, тази монета е задължителна за колекционерите и почитателите на американската история.

Ключови Характеристики:

  • Безупречен Грейд на Монетно Състояние: Монетата е достигнала най-високия възможен градус MS 70 от NGC, което гарантира, че е в перфектно състояние с жив бял блясък, почти безупречна повърхност/удар и отлични, остри детайли. Този грейд отразява безупречното състояние и високото качество на монетата.

  • Значимо Отбелязване: През 1998 година, Конгресът на САЩ упълномощи чукането на до 500,000 сребърни долари за комеморация на живота и постиженията на сенатор Робърт Ф. Кенеди. Тази монета служи като проникновено напомняне за неговата посветеност на социалната справедливост и трайното му въздействие върху американската политика.

  • Изключителен Дизайн: На лицевата страна е изобразен образът на Робърт Ф. Кенеди, с надписи включително неговото име, 'In God We Trust', годината 1998 и 'Liberty'. На обратната страна е показан печатът на Министерството на правосъдието, символизиращ ангажимента на Кенеди към правосъдието и върховенството на закона. Дизайнът улавя същността на наследството на Кенеди и националното уважение към неговия принос.

  • Метален Състав и Тираж: Чукната във фабриката в Сан Франциско (означена с буквата 'S'), тази комеморативна монета е изработена от 90% сребро. С общ тираж от само 106,422, тази монета не е само ценен колекционерски предмет, но и рядка и ексклузивна част, която отбелязва значима фигура в американската история.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Символ на Американско Лидерство: Притежаването на тази монета е като държане на парче от американската история. Тя представлява визията, смелостта и неизменната посветеност на сенатор Робърт Кенеди към направата на нацията по-добро място за всички.
  • Перфектно Състояние и Рядкост: С оценката си от MS 70, тази монета е рядка находка, предлагайки както естетическа красота, така и колекционерски интерес. Нейното перфектно състояние и ограничен тираж я правят привлекателен предмет за колекционерите, търсещи най-високо качество.
  • Вдъхновяваща и Образователна Стойност: Издаването и дизайнът на монетата служат не само като колекционерска част, но и като образователен инструмент, напомняйки ни за въздействието, което визионерските лидери могат да имат върху нацията и света.
  • Инвестиционен Потенциал: Като високо оценена комеморативна монета със значителна историческа релевантност и направена от скъпоценни метали, тя притежава потенциал за оценка с времето, правейки я ценно допълнение към всеки инвестиционен портфейл.

Отпразнувайте трайното наследство на Робърт Ф. Кенеди с комеморативния сребърен долар 1998-S S$1 NGC MS 70 USA. Независимо дали сте опитен нумизмат, студент по история или инвеститор в колекционерски сувенири, тази монета е престижно допълнение, което ще бъде централна част във всяка колекция, символизираща трайния дух и визия на един от най-изключителните американски лидери.
Преглеждания: 32
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
249 лв
1 рейтинг
DOVADO
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
62 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!