Доставка с Еконт

Чугунен съд с капак 4литра , Овален Чугунен гювеч емайлиран , емайлирана чугунена тенджера → Обява 43938266

Чугунен съд с капак 4литра , Овален Чугунен гювеч емайлиран , емайлирана чугунена тенджера
гр. Асеновград, Пловдив Наблюдавай

Публикувана/обновена на 23 януари в 11:13 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Тенджери
Чугунен съд за готвене и сервиране
• Подходящ за сервиране и приготвяне на печено и птиче месо
• Лесно за поддръжка и устойчиво емайлирано покритие отвътре и отвън • ( Drop-System* за сочно и ароматно печене, задушаване или готвене на пара
• Подходящ за използване във фурна до 240 °С**
• Подходящ за всички видове котлони - вкл. индукционни
• Идеален и за хрупкаво печено
• Размери (Д х Ш х В): ок. 29,5×22×11см
• Вместимост около 4 литра
• Дебелина на дъното: около 4,5 мм
• Вкл. указание за употреба
• Декорацията не е включена в съдържанието на опаковката
* Течността от печенето се сбира на капки по релефния капак, така че печивото се напоява непрекъснато и равномерно и остава сочно и ароматно.
Упътване за употреба на съдове от чугун
Упътване


1. ПРЕДИ УПОТРЕБА:

  • Внимателно махнете всички етикети, при нужда използвайте ацетон или растителенa мазнина.
  • Почистете съда с малко препарат и топла вода. Изплакнете и подсушете добре.

2. УПОТРЕБА:

  • Емайлирания чугун трябва винаги да се нагрява от по-слаба температура към по-висока. Ако поставите съда направо на висока температура има опасност емайла да се напука.
  • Никога не загрявайте празен съд.
  • При употреба на котлон размера на съда трябва да съответства на размера на плочата на котлона.
  • Използвайте дървени или тефлонови прибори, металните ще надраскат покритието.
  • Чугунът има предимството да задържа топлината много добре. В резултат, съдът може да стане много топъл, за това винаги използвайте ръкохватки.
  • Използва се на газов, електрически, керамичен, индукционен котлони, както и във фурна (дръжката на капака издържа до 200С).
  • Не се препоръчва употребата върху външен грил или огън.

3. СЛЕД УПОТРЕБА:

  • Използването на съдомиална машина не е препоръчително, тъй като водата може да предизвика оксидация на не емайлираните части.
  • Съдът трябва да изстине напълно преди измиване.
  • Избягвайте употребата на абразивни препарати.
  • Употребата на мека гъба е препоръчителна.
  • За упорити петна накиснете съда за 2-3 часа с избелващ разтвор (1 чаена лъжица белина на 0.600мл. вода).
  • Ако има загорели остатъци от храна, кипнете с разтвор от 1 чаша вода и 2 лъжици сода за хляб.
  • Винаги изсушавайте съда много добре след почистване, за да избегнете оксидация. За оптимална защита, може да намажете ръбовете с растителна мазнина.
  • Съхранявайте се на хладно и сухо място. Препоръчва се съда да е отворен, за да може въздуха да циркулира.
  • Ако усетите вкус на метал или забележите следи от ръжда, измийте съда с миещ препарат и твърда четка. Подсушете внимателно и пристъпете към следната инструкция:
  1. Намазват се с растителна мазнина всички повърхности (вътрешни и външи) включително и дръжките.
  2. Поставете съда в предварително загрята фурна до 170С. Съдът се поставя на средно ниво с дъното на горе и се пече 1 час. Желателно е да поставите алуминиево фолио под съда на отделно ниво, за да улови стичащите се капки.
  3. Изключете фурната и оставете съда да изстине в нея. Съдът ще изглежда леко кафяв, но ще потъмнява в процеса на бъдещата употреба.

Тази процедура осигурява натурално, назалепващо покритие и предпазва от ръжда.


Преглеждания: 235
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
79 лв
2815 рейтинг
Мариела
В Bazar.BG от 12 септември 2016г.
Последно активен днес в 13:10 ч.
686 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!