Чугунена касерола 2.6литра с капак и емайлирано покритие, Емайлиран съд за печене и сервиране чугун
Чугунен съд за готвене и сервиране• Подходящ за сервиране и приготвяне на печено и птиче месо• Лесно за поддръжка и устойчиво емайлирано покритие отвътре и отвън • ( Drop-System* за сочно и ароматно печене, задушаване или готвене на пара• Подходящ за използване във фурна до 240 °С**• Подходящ за всички видове котлони - вкл. индукционни• Идеален и за хрупкаво печено• Размери (Д х Ш х В): ок. 24,5 × 20,4 × 10.5см• Вместимост около 2.6литра• Дебелина на дъното: ок. 4мм• Вкл. указание за употреба• Декорацията не е включена в съдържанието на опаковката* Течността от печенето се сбира на капки по релефния капак, така че печивото се напоява непрекъснато и равномерно и остава сочно и ароматно.Упътване за употреба на съдове от чугунУпътване 1. ПРЕДИ УПОТРЕБА:Внимателно махнете всички етикети, при нужда използвайте ацетон или растителенa мазнина.Почистете съда с малко препарат и топла вода. Изплакнете и подсушете добре. 2. УПОТРЕБА:Емайлирания чугун трябва винаги да се нагрява от по-слаба температура към по-висока. Ако поставите съда направо на висока температура има опасност емайла да се напука.Никога не загрявайте празен съд.При употреба на котлон размера на съда трябва да съответства на размера на плочата на котлона.Използвайте дървени или тефлонови прибори, металните ще надраскат покритието.Чугунът има предимството да задържа топлината много добре. В резултат, съдът може да стане много топъл, за това винаги използвайте ръкохватки.Използва се на газов, електрически, керамичен, индукционен котлони, както и във фурна (дръжката на капака издържа до 200С).Не се препоръчва употребата върху външен грил или огън. 3. СЛЕД УПОТРЕБА:Използването на съдомиална машина не е препоръчително, тъй като водата може да предизвика оксидация на не емайлираните части.Съдът трябва да изстине напълно преди измиване.Избягвайте употребата на абразивни препарати.Употребата на мека гъба е препоръчителна.За упорити петна накиснете съда за 2-3 часа с избелващ разтвор (1 чаена лъжица белина на 0.600мл. вода).Ако има загорели остатъци от храна, кипнете с разтвор от 1 чаша вода и 2 лъжици сода за хляб.Винаги изсушавайте съда много добре след почистване, за да избегнете оксидация. За оптимална защита, може да намажете ръбовете с растителна мазнина.Съхранявайте се на хладно и сухо място. Препоръчва се съда да е отворен, за да може въздуха да циркулира.Ако усетите вкус на метал или забележите следи от ръжда, измийте съда с миещ препарат и твърда четка. Подсушете внимателно и пристъпете към следната инструкция:Намазват се с растителна мазнина всички повърхности (вътрешни и външи) включително и дръжките.Поставете съда в предварително загрята фурна до 170С. Съдът се поставя на средно ниво с дъното на горе и се пече 1 час. Желателно е да поставите алуминиево фолио под съда на отделно ниво, за да улови стичащите се капки.Изключете фурната и оставете съда да изстине в нея. Съдът ще изглежда леко кафяв, но ще потъмнява в процеса на бъдещата употреба.Тази процедура осигурява натурално, назалепващо покритие и предпазва от ръжда.
Преглеждания: 419
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 4.6 от 58 гласа.