кейл на прах ,30гр.
Кейл на прах ,30гр. Органично отгледан.
Кейлът неслучайно е суперхрана – той показва много високи нива на най-полезните вещества за човешкия организъм:
Като всеки листен зеленчук, кейлът съдържа много
фолиева киселина, фибри и хлорофил.Те подобряват работата на храносмилателната система.
Можем спокойно да кажем за кейлът, че е „вегетарианското говеждо”. Да, месото има повече желязо от него, но само ако произходът на месото е гарантиран, както и
качеството му. А сравнението между двете храни по отношение на калориите
е еднозначно – кейлът с неговите 35 калории за 100 гр е далеч
по-диетичен.
Пак сравнено по отношение на калориите и произхода – кейлът бие млякото по нива на калций,
но комбинацията с витамин К, прави сравнението направо безпочвено –
кейлът по-добре предпазва от остеопороза, възпаление на ставите, артрит
и пази костното вещество много по-добре от който и да е млечен продукт.
Витамин К и служи за транспортьор на калция до пълното му усвояване. Но
и витаминът се грижи калцият да не се натрупва в зоната около сърцето и
аретриите, с което се предотвратява развитието на атеросклероза.
Витамин К крие може би най-голямото предимство на кейла. В зеленчука този витамин
надвишава за 100 гр дневната доза два пъти. Витаминът се намира в
ограничени количества в прясната храна и не е толкова разпросранен, но
има изключително важни функци – оптимизира съсирването на кръвта и има
противовъзпалителен ефект. Това важи за всички тъкани и органи – от
стомашните язви, до ставни възпаления, чревната система. Учени твърдят,
че е добра превенция срещу рак и Алзхаймер, но това остава още не докрай
изследвата област.
Кейлът притежава мощни антиоксидантни свойства и се включва във всички детоксикиращи и диетични режими. Той чисти
стомашно-чревния тракт от токсини. Там роля вземат каретеноидите и
флавоноидите.
Преглеждания: 267
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.