Турско кюнефе с предварителна заявка
КЮНЕФЕ ПРИГОТВЯНЕ - 12 минути
Пригответе сироп охладен до стайна температура/1ч.чаша захар с 1 ч.ч. вода и 1 ч. лъжичка сок от лимон - ври 3-4 мин.
- Освободете от опаковката замразеното КЮНЕФЕ
- Намажете обилно с краве масло дъното на тиган
- Кюнефето се слага в тигана и се пече на горещ котлон до зачервяване / около 5-6 мин. от едната страна/
- тигана се прихлупва с равна чиния и обръщате кюнефето
- дъното на тигана се намазва отново с масло
приплъзва се суровата страна и кютефето се връща в тигана
- Отново се пече до зачервяване
- Горещото кюнефе се залива с охладения сироп и се похлупва за 1 мин. да се задуши
- Консумира се веднага горещо!
По желание може да се гарнира с каймак и поръсено със шам фъстък или смлени орехи!
Във фризер трайност на замразеното Кюнефе – 3 месеца при -12°С!
В дълбоко замразяване съхранение на – 18°C! Трайност 1 година!