Снабдява растенията със сяра, като предотвратява серен дефицит. Подобрява храненето на растенията, повишава добива, намалява нитратите, повишава белтъчното съдържание.
Овощни дръвчета (ябълки, круши, сливи и др.): Третиране през есента и рано през пролетта 1-2 л/ дка. Третиране през вегетацията (преди цъфтеж и след цъфтеж) 0,2 л/ дка.
Лозя: Третиране през есента и рано през пролетта 1-2 л/ дка. Третиране през вегетацията (преди цъфтеж и след цъфтеж) 0,3 л/ дка.
Краставици, грах, фасул и др.: Третиране на младите растения през вегетацията 0,03 л/ дка.
Грах, фасул: Третиране на почвата преди сеитба 4 л/ дка с 30 – 50 л/дка работен разтвор.
Захарно цвекло и кръмно цвекло: Третиране във фаза преди очертаване на редовете 1 – 2 л/ дка с 40 л/ дка работен разтвор.
Зърнено-житни култури (пшеница, ечемик, ръж, царевица): Третиране преди фаза братене, във фаза вретенене 1 – 2 л/ дка с 30 – 50 л/ дка работен разтвор.