В книгата се предлагат интересни и разнообразни ястия от националните кухни на Австрия, Англия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, ГДР, Полша, Португалия, Румъния, Унгария, Холандия, Швейцария, Югославия. Съществено място е отделено на руската, украинската, френската, скандинавската, чешката и словашката кухня.
Читателите ще намерят рецепти за вкусни студени предястия, супи, топли предястия, риби, птици и дивеч, ястия с месо, ястия без месо, гарнитури, салати и десерти.
Към всяка национална кухня е предложен малък предговор, в който се изтъкват предимствата на кухнята и нейните специфични особености.
Книгата "Какво се готви в Европа" ще бъде полезна за всички, които проявяват интерес към разнообразяване на семейната трапеза.