Кухнята на гастронома - Юлиана Фиалова
Има козметични забележки. Добро състояние.
За изданието
Издателство
Медицина и физкултура
Град на издаване
София
Година
1984 г.
Език
Български
Страници
292
Корици
Меки
Преводач
от чешки Дора Янева
Художник
Д. Димчев
Категория
Дебелина (мм)
15
Книгата "
Кухнята на гастронома" предлага рецепти за бързо приготвяне на ястия за всеки ден и за тържествени случаи. Спазени са принципите за рационално хранене в правилна обработка на суровите продукти, за да бъдат запазени максимално хранителните им качества. Използувани са традициите в това отношение на чешката, френската и балканската кухня.
За улеснение в началото на книгата е даден грамажът на мерките, употребявани най-често от домакините.
Книгата е предназначена за любителите на кулинарното изкуство.