Кухнята на гастронома - Юлиана Фиалова
Има козметични забележки. Добро състояние.
За изданието
Издателство
Медицина и физкултура
Град на издаване
София
Година
1984 г.
Език
Български
Страници
292
Корици
Меки
Преводач
от чешки Дора Янева
Художник
Д. Димчев
Категория
Дебелина (мм)
15
Книгата "Кухнята на гастронома" предлага рецепти за бързо приготвяне на ястия за всеки ден и за тържествени случаи. Спазени са принципите за рационално хранене в правилна обработка на суровите продукти, за да бъдат запазени максимално хранителните им качества. Използувани са традициите в това отношение на чешката, френската и балканската кухня.
За улеснение в началото на книгата е даден грамажът на мерките, употребявани най-често от домакините.
Книгата е предназначена за любителите на кулинарното изкуство.