Японски камъни за заточване KING
King 1000 винаги е бил стандарт за потребители, които искат страхотно качество, бюджетно точило с грит 1000.
Предлага страхотна стойност за собствениците на ножове
Произведено в Япония
Произход: град Токонама, Япония
Производител: King Whetstone
Вносител: Chefsblade
Маслен камък за заточване SUN TIGER - Япония - Medium
84.00 лв
Маслен камък за заточване SUN TIGER - Япония - Fine
89.00 лв
Камък за заточване KING K-105 - Япония с грит 1000
179.00 лв
Камък за заточване KING DELUXE - Япония с грит 1000
79.00 лв
Камък за заточване KING DELUXE (без накисване) - Япония с грит 300
79.00 лв
Камък за заточване KING - Япония - S1 с грит 6000
139.00 лв
Камък за заточване KING - KW 65 - грит 1000/6000 - Япония
99.00 лв
Камък за заточване KING - KDS 1000/6000 - Япония
119.00 лв
Камък за заточване KING - K-45 - Япония с грит 1000
59.00 лв
Здравейте, разполагам с всички камъни от снимке. Пръчиците са за заточване, но от тях нямам.
Накиснете предварително за 15 минути преди употреба и нанесете вода
върху повърхността по време на заточване, когато е необходимо.
Изплакнете и избършете с кърпа за ръце, когато сте готови.Оставете да
изсъхне на въздух при стайна температура. Не оставяйте във вода.
Този воден камък за заточване се използва за заточване на кухненски ножове, ловни ножове и други.
Важно! Камъкът трябва да се поддържа мокър през целия процес на
заточване, като се поръсва с вода, която действа като смазка върху
камъка!
Японските водни камъни – както естествени, така и синтетични – са
известни със своите качества, не само за японските остриета, но и със
своите западни еквиваленти. Малките частици, които извършват рязането,
са слабо свързани помежду си в камъка и така по време на заточването с
точилото повърхностните частици бързо се отмиват, позволявайки на нови,
остри частици да започнат да работят върху острието.
Този камък за заточване трябва да се смазват само с вода!
Никога не използвайте масло или други смазочни материали!
Камъните се предлагат в различна грапавост:
От #80 до #500 обикновено се използва за ремонт на ножове с нарязани ръбове.
От #600 до #2000 се използват за заточване на тъпи ножове.
От #3000 до #6000 са довършителни камъни и се използват за усъвършенстване на ръба на ножа.
Над #8000~ грит са супер довършителен камък.
Ако използвате ножа си за рязане на месо, най-добре е да спрете на грит между #4000 и #6000