Отговаря бързо
В Bazar.BG от 15 юли 2020г.
Последно активен вчера в 11:44 ч.
Съдове с покритие от емайл - стъклокерамичен прах,
който се изпича върху съдът при високи температури.
След изпичането се получава изключително гладка повърхност
с голяма здравина и якост. Емайловото покритие се поставя
върху метални или чугунени заготовки на съдовете.
Така оформените тенджери, тави, тигани и др. са готови за употреба.
Когато използваме за първи път такива съдове
е добре преди употреба да се напълнят със солена вода
и тази вода да заври, след което да се махнат от огъня
и да се оставят да изтине.
Така животът на емайла се удължава значително. У
Могат за се използватна газови, керамични, индукционни
и всякакъв вид котлони.
Почистването на емайлираните съдове
става след като са се охладили.
Въпреки че са подходящи
за почистване в съдомиялна машина,
препоръчително е да се почистват на ръка със сапунена вода
за да се запази оригиналният вид на съдът за готвене.
При запичане на храна и трудното и отстраняване с гъба
се използват полиетиленови или дървени стъргалки за отстраняването и.
Използването на метални, пясачни
или каквито и да е подобни абразиви
създават предпоставка за надраскването или отчекването на емайла.
Емайлираните съдове за готвене са практични,безвредни,
здрави и приготвянето в тях на храна е лесно и удобно.