Шоколадова лоза Akebia quinata в саксиика 50 70 см
Бързорастяща увивна дървесна лиана Акебията се развива много бързо и агресивно распространена е в китаи япониа корея издържа до минус 20 без проблем вирее в българия листопадна е Шоколадовата лоза е увивна лозоподобна лиана с тънки зелени стебла, които покафеняват при достигане на зрелост Цветовете са шоколадово-лилави и ароматни, около три сантиметра в диаметър. Плодовете са лилаво-виолетови, плоски и продълговати, с дължина от пет до десет сантиметра. Вътрешността на плода е мека, с малки черни семчици. Издържа до -20 С и при мека зима е полу или вечнозелена. Плодовете на Шоколадовата лоза са ядливи, със сладникав вкус и се използват за направата на медикаменти против ракови заболявания Цветовете и плодовете не са изобилни Плодовете на Шоколадовата лоза са ядливи, със сладникав вкус и се използват за направата на медикаменти против ракови заболявания чети в гугъл Цветовете са със силен ванилов аромат, особено ясно се усеща през нощта.
Бързорастяща увивна дървесна лиана Акебията се развива много бързо и агресивно распространена е в китаи япониа корея издържа до минус 20 без проблем вирее в българия листопадна е Шоколадовата лоза е увивна лозоподобна лиана с тънки зелени стебла, които покафеняват при достигане на зрелост Цветовете са шоколадово-лилави и ароматни, около три сантиметра в диаметър. Плодовете са лилаво-виолетови, плоски и продълговати, с дължина от пет до десет сантиметра. Вътрешността на плода е мека, с малки черни семчици. Издържа до -20 С и при мека зима е полу или вечнозелена. Плодовете на Шоколадовата лоза са ядливи, със сладникав вкус и се използват за направата на медикаменти против ракови заболявания Цветовете и плодовете не са изобилни Плодовете на Шоколадовата лоза са ядливи, със сладникав вкус и се използват за направата на медикаменти против ракови заболявания чети в гугъл Цветовете са със силен ванилов аромат, особено ясно се усеща през нощта.
Преглеждания: 58
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.