Професионален Японски мини сатър Накири за зеленчуци и плодове, месо, риба без кости → Обява 48924420

Професионален Японски мини сатър Накири за зеленчуци и плодове, месо, риба без кости
гр. Несебър, Бургас Наблюдавай

Публикувана/обновена на 04 февруари в 21:40 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Ножове
Характеристики
Дължина на острие 16,5 см , Дължина на дръжката - 12см (Ръкохватките на ножовете, изработени от материала "Pakka Deluxe" (известен още като "пака дърво".)
Тегло : 162гр.
Дебелина 2мм
Твърдост по Рокуел 57 +/- 1
Неръждаема стомана DSR - 1k6 която е като 12 С27 стомана
12C27 Стомана съдържание на елементи :
Въглерод /C/ - 0.60% , Манган (Mn) - 0,40%, Силиций(Si) - 0,40%,
Хром (Cr) - 13,50 %
12C27 е най-използваната и най-широко разпространената стомана. Отличава се с отлична износоустойчивост и запазване на режещите способности за дълго време. Остриетата от нея са с изключителна острота, висока твърдост, безкомпромисна издръжливост и добра устойчивост на корозия.

Постоянните подобрения за период от 60 години превърнаха Sandvik 12C27 във висококачествен клас стомана. Съставът й е по-ограничен, като за сметка на това чистота й е много по-висока и карбидната й микроструктура днес е далеч по-добра, в сравнение с тази на 12C27 от 60-те години на миналия век.
12C27M е много чиста, финозърнеста сплав с добра устойчивост на корозия. Поддържа много остър ръб и е подходяща за кухненски ножове.
С твърдост от 54 до 61 HRC, висока издръжливост, изключителен ряз и добра устойчивост на корозия, Sandvik 12C27 е предпочитана за изработка на ловни ножове, джобни ножчета, къмпинг ножове, висок клас кухненски и тактически ножове.
Форма на острието Nakiri (резач на зеленчуци). Традиционен японски нож за зеленчуци. Приложим за всички сортове зеленчуци благодарение на дългия и прав режещ ръб. Въпреки формата си на брадва не е пригоден за рязане на кокали.
Nakiri е нож за зеленчуци. Използван по-малко в западната кухня, плоското му острие е предназначено за нарязване на зеленчуци с натискане/дърпане. Тъй като целият плосък ръб на ножа докосва дъската за рязане наведнъж, няма да намачкате зеленчука.

Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."
Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач

Изключително острият японски нож NAKIRI е особено подходящ за рязане и нарязване на кубчета на зеленчуци и плодове. Характерната височина на острието и неговата финост позволяват лесно проникване дори през месо и риба, които не съдържат кости. След като нарежете, можете да използвате японския широк нож, за да вземете и пренесете нарязаните съставки. Ако досега сте работили с европейски ножове, ще се изненадате от изключителната финост на острието. Осмоъгълната, перфектно балансирана дръжка от екзотична дървесина приляга идеално в ръката и прави работата с ножа възможно най-безопасна и удобна.

Препоръка: заради финото острие този нож не е подходящ за рязане на месо с кости. Това не е класическа секачка за месо.

"Nakiri" (японско наименование) е известен Като "Нож за рязане на зеленчуци" или "Зеленчуков нож". Това е специализиран нож, предназначен за прецизно нарязване и настъргване на зеленчуци и плодове./
Ножът Nakiri е известен със своето равно, широко острие и правилен профил. Това острие позволява лесно и прецизно нарязване на зеленчуците, като запазва техните хранителни вещества и вкус. Разширената форма на острието дава възможност за удобно прехвърляне на храната от рязането до тавата или съд.
Традиционно, ръкохватката на ножа Nakiri е изработена от дърво или пластмаса, като се стреми да осигури добро сцепление и комфорт по време на работа.

!!!Поддръжка и обслужване:
• Измийте ножовете ръчно веднага след употреба, за да предотвратите корозия и да унищожите всякакви бактерии, които могат да се разпространят, например от пиле към пресни зеленчуци. Използвайте топла вода и препарат за миене на съдове.
• Измийте ножовете с много гореща вода, за да убиете останалите бактерии, след което ги избършете с абсорбираща хартия за еднократна употреба или суха кърпа.
• Важно е да не оставяте ножовете да се киснат в мивката, тъй като влагата може да доведе до корозия и повреда на острието.
Заточване:
• Ако усетите, че острието на ножа е леко затъпено, е препоръчително да го заточите - обикновено след около 10-15 използвания.
//www.youtube.com/embed/w-gFOV0B6ME
Преглеждания: 102
Другите търсят също
Препоръчани за теб
Цена
Цена:
48 лв
Потребител 3606581
В Bazar.BG от 10 януари 2023г.
Последно активен днес в 19:06 ч.
61 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!