Рефрактометър за мед, захаромер и водно съдържание + течност за калибриране
Рефрактометър, предназначен да измерва концентрацията на захар в меда, както и водното съдържание и плътността на разтвор. Можете да го използвате и за проверка на съдържанието на захар в домашно приготвени продукти като сокове, желета, конфитюри и сиропи. Уредът е много лесен за използване, готов за употреба още от опаковката. Благодарение на ATC - автоматична система за калибриране, той може да се използва при различни температури и не изисква повторно калибриране. Рефрактометърът не изисква допълнително захранване.
Комплектът включва специална течност за калибриране на рефрактометъра.
Важните характеристики на рефрактометъра са::
- ATC - автоматично калибриране - няма нужда от повторно калибриране, ако измервате при различни температури на околната среда (работи при температури от 10 до 30 °C)
- Възможност за ръчна калибрация
- Регулиране на фокуса на окуляра
- Голяма скала, четлива при всякакви условия
- Възможно е измерване при естествено и изкуствено осветление
- Компактен размер
- Кутия за съхранение и транспорт
- Здрав корпус от алуминий с гумена лента за по-сигурен захват
- Включена течност за калибриране
Нашият продукт има 3 измервателни скали:
- Brix% скала от 58% до 92% - позволява ви да определите съотношението на захар към вода в разтвора - ако получим резултат от 62%, това означава, че в 100гр разтвор има 62гр захар и 38гр вода
- Скала Water% от 12% до 27% - определя процентното съдържание на вода в разтвора
- Be° (Baume) скала от 38% до 43% - определя плътността на разтвора - скалирана за температура 20°C
Лесен за използване:
- Отворете капака на рефрактометъра
- С пипета се капват 1-2 капки от изследвания разтвор
- Затворете капака и натиснете така, че тестваният разтвор да покрие добре и тънко предметното стъкло
- Ако температурата на пробата е различна от температурата на околната среда, изчакайте за момент температурата да се изравни (около 30 секунди)/li>
- Насочете устройството към светлината и прочетете измерването на скалата - резултатът се показва от границата на синята и бялата зона
Ако скалата е неясна, регулирайте фокуса, като завъртите окуляра.
Ръчно калибриране: За да калибрирате ръчно устройството, уверете се, че температурата на околната среда е 20°C, нанесете 2 капки от разтвора за калибриране върху стъклото на рефрактометъра и натиснете капака. Гледайки в окуляра, завъртете винта така, че индикационната линия да е на средната скала на позицията, за която е приготвен тестваният разтвор.