Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко
Лесен и безопасен за употреба, този уред служи за приготвяне на домашно кисело и пробиотично мляко.
Комплекта съдържа:
Капак – 1 бр.
Купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Капак на купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Корпус на уред за кисело мляко – 1 бр.
Захранващ кабел – 1 бр.
ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА
Революционен дизайн и модерен външен вид.
Напълно автоматичен контрол на температурата.
Тройна термостатна система.
Двойна система за затваряне, която предпазва от проникването на бактерии и вируси.
Изключително лесен и безопасен за употреба
Минимален разход на електроенергия – 15 W/h
Здрава и лесна за почистване купа от неръждаема стомана с капацитет от 1л., достатъчен за цялото семейство.
Прозрачен капак за пълен контрол над работния процес.
Отделен капак за купата, с който лесно може да съхранявате продукта в хладилник
Компактни размери 18х18х15 см.
Без съдържание на ВРА (Бисфенол А).
ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО или ПРОБИОТИЧНО МЛЯКО
За приготвяне на кисело или пробиотично мляко може да използвате различни суровини, като е важно да сте убедени в тяхното качество (може да се закваси домашно, фермерско, а също така висококачествено пастьоризирано
прясно мляко от магазина, както и соево мляко). За закваска може да използвате:
1 капсула Пробиотик Максимус (отворете 1 капсула и изсипете съдъжанието без обвивката в прясното мляко);
закваска за кисело мляко (според инструкцията);
от вече направено кисело мляко, или висококачествено кисело мляко от магазина, натурално без добавки (50 гр кисело мляко / на 1 литър прясно мляко).
3.Приготвяне на кисело или пробиотично мляко
Сварете 1л мляко (над 90° )
Охладете млякото до 40-45° (ако нямате термометър, можете с пръст да тествате, трябва да е горещо, но търпима температура за пръста)
Отлейте около 50-100 мл от прясното мляко в малък съд и добавете избраната закваска.
Разбъркайте добре до пълно разтваряне и смесете със свареното и охладено вече до 40-45° мляко.
Изсипете съдържанието в купата на уреда и затворете добре с малкия капак, след което поставете купата с млякото в уреда и затворете и с големия капак. Двата капака трябва да се държат затворени през цялото време на приготвяне, за да се предотврати замърсява- не.
Включете уреда в захранването и той започва веднага да работи.
Времето за заквасване обикновено е между 7 и 12 часа.
4.Изключете уреда от контакта, след като мине времето на заквасване.
Извадете купата с вече готовото мляко и поставете в хладилник (заедно с малкия капак, без да разбърквате).
Dr. Nature Пробиотик Максимус, 10 капсули - 15.10лв / 7.72€
Максимална подкрепа за чревния баланс и имунитета.
Синбиотична формула от ново поколение с 210 милиарда живи бактерии и 7 биосъвместими пробиотични щама във всяка капсула, плюс 100 mg инулин за оптимална среда.
Подпомага възстановяването след антибиотици, инфекции, стомашен дискомфорт, подуване и нарушения в микрофлората.
Силно действие с една капсула дневно.