Доставка с Еконт
239

Пелети

  Галерия   Списък   
Политическото разделение в Киев! Кремъл се готви за удар
Политическото разделение в Киев! Кремъл се готви за удар
преди 2 часа и 5 минути
Доц. Спас Спасков:  "Пирогов" има нови вземания, които ще дойдат от НЗОК, болницата е в добро състояние
Доц. Спас Спасков: "Пирогов" има нови вземания, които ще дойдат от НЗОК, болницата е в добро състояние
преди 2 часа и 7 минути
« Предишна 1 2 3 4
Текуща категория: Обяви за Пелети
Оценете обявите за “Пелети”
Оценка 4.4 от 530 гласа.

В днешно време все по-често се търсят ефективни и еко алтернативи за отопляване, а пелетите са се превърнали в избор номер едно за много домакинства. Те са направени от изсушена и пресована дървесина и са една от най-чистите форми на биогориво.

Какво представляват пелетите?


Те са пресовани гранули от дървесина, които се използват като гориво за отопление. Произведени са чрез пресоване на дървесни суровини, като опилки и трици, при високо налягане и без добавка на химически вещества.

Не всички пелети са еднакви. Висококачествените се отличават със своята висока калоричност и минималното количество пепел след изгаряне. Изборът на качествен клас продукт гарантира дълъг и равномерен процес на горене, като едновременно с това намалява и необходимостта от често почистване на камината.

Иглолистните са направени главно от иглолистни дървета като бор и смърч. Те имат добра плътност и калоричност, което ги прави изключително ефективни за отопляване.

Защо да изберете пелети за огрев?


Екологичността е важен аспект от отоплението. Тези, произведени от устойчиво управлявани горски източници, са екологосъобразни и помагат за намаляване на въглеродния отпечатък.

Предимства на пелетите

  • енергийна ефективност – имат висока енергийна плътност и калоричност;
  • екологични са – произвеждат по-малко вредни емисии в сравнение с много други видове горива, като например необработената дървесина;
  • удобство – поради компактната си форма, те са лесни за съхранение и транспортиране;
  • остатъчен продукт – обикновено се произвеждат от материали, които иначе биха били отпадъци или биха се използвали по друг начин.

При закупуване на големи количества, често е по-изгодно да се потърсите обяви от производители. Обикновено предлагат по-добри цени и гарантират качеството на продукта.

Пелетите представляват изключително ефективен и устойчив начин на отопление. Било то за дома или за промишлено използване, важно е да сте информирани относно различните типове, техните произход и качество.