Ястия от макарони, юфка и тархана, разни видове хляб, пити и рула, погачи,
баници, пикантни торти, солени платки за основа на сандвичеви торти и
резенчета, воловани, тартлетки, солени питки, бързи банички, соленки, галушки,
пирожки, кнедли, качамак, пици и други са включени в рецептурата на книгата.
В раздела на гарнитурите домакинята ще намери голям брой пюрета от зеленчуци и
варива, някои от които ще бъдат новост за нея, а след тях според начина на
приготвяне – варени, пържени и задушени гарнитури. Накрая са дадени гарнитури
от зеленчуци, които по своята технология не могат да бъдат включени в
останалите раздели. Посочени са и примери за сложни гарнитури.
Книгата е издадена през 1990 г, съдържа
133 стр, меки корици