Тайнствените Е-та. Пълен справочник на химичните добавки в храната ни
Автор: Александър Иванов
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 150 х 100
Издател: Милениум
Мека подвързия
Година на издаване: 2011
Състояние: Нова (на склад в издателството)
Ка 888
Хранителните добавки са вещества с изкуствен или естествен произход, които се добавят по технологични съображения към храните при производството, обработката, опаковането, транспорта или съхранението им и остават като техни съставки дори и в променена форма.
Редица одобрени от ЕС оцветители са считани за вредни и са забранени в някои страни. За други се смята, че причиняват ракови заболявания. Трети не бива да се добавят в храни за бебета... Ами изкуствените подсладители?
Оказва се, че списъкът на разрешените и забранени добавки не е публичен, а представлява служебна тайна, и обикновеният купувач никъде не може да провери какво означават тези странни символи и какви опасности крие консумацията на храни с такива съставки. Тази книга разкрива тайнствените Е-та.