500 вида хляб и печива, които непременно трябва да опитате
Автор: Керъл Бекерман
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 160 х 150
Издател: Книгомания
Твърда подвързия
Година на издаване: 2016
Състояние: нова(на склад в издателството)
Ка 888
500 рецепти за различно време на деня, за различни ситуации и случаи – закуски, леки обеди, вечери, лакомства за парти и още какво ли не.
Има ли по-апетитно и по-стоплящо душата от аромата на прясно изпечен хляб? Малко неща в приготвянето на храна съперничат на удовлетворението да замесите тесто, да го видите как се надига и да изчакате да се изпече, докато кухнята ви се изпълва със страхотното ухание на съвършения хляб.
Тази нова колекция от рецепти за най-различни видове хляб е събрала мъдростта на десетилетия опит. В увода ще намерите съвети как да печете без стрес и напрежение, как да ползвате маята, как да месите, как да подберете точното брашно и какво да направите, ако нещата се объркат.
500 рецепти за всевъзможни видове хляб и печива – солени и сладки, традиционни и екзотични, за закуска и към основното ястие, събрал в себе си векове от изкуството на приготвянето му.
Тук са включени рецепти за арабски питки и за хляб без мая, без глутен и без млечни продукти.
Рецептите включват:
- Хляб с квас
- Франзели с лук
- Хляб с орехи и розмарин
- Средиземноморски хляб с домати
- Шоколадови бретцели
- Бриош с пиле и шунка
- Хляб за Рамазан
- Маймунски хляб с портокали