Домашни казани за ракия: Практическо ръководство за изработка и употреба
Автор: Симеон Дочев
Обем: 80 стр.
Размер в мм.: 130 х 200
Издател: Еньовче
Корица: Мека
Година на издаване: 2009
Състояние: На склад при доставчик
Практическо ръководство за изработка и употреба.
Какво ще научим от тази книга?
- как са изработвани казаните за ракия от древността до наши дни – необикновени и нестандартни;
- как са правени глинени казани, френските казани “Аламбик”, медни казани, казани с колона, Милитер казани, мини казани, стъклени казани, казани от мега буркани, млечни казани;
- тайните на зидането на казани;
- много тънкости за технологията на дестинацията.
Чрез наученото от тази книга ще станете най-добрите майстори и познавачи на домашното производство на ракии.
Голяма родитба – голяма грижа
Казани
- Глинени казани
- Френски казани “Аламбик”
- Медни казани
- Казани с колона
- Казан от алпака
- Милитерказани
- Миниказан
- Бакърени казани
- Стъклени казани
- Казани от мегабуркани
- Млечни казани
Домашна работилница
- Рязане
- Пилене
- Пробиване
- Спояване
- Занимаване
- Поставяне на дъно
Зидане на казан
- Обща постановка
- Строителство
Аксесоари за казана
- Маша
- Ръжен
- Каца
- Бидон
- Кофа
- Дамаджана
- Туба
- Бутилки
- Буре
- Сито
- Лъжливо дъно
- Чувал от зебло
- Брашно
- Фуния
- Ареометър
- Захарометър
- Спиртометър
Технология на дестилацията
Послеслов
Речник на малко непознати думи и словосъчетания
Литература