Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела - първа част
Автор: Стамен Стамов, Кремена Никовска
Обем: 240 стр.
Размер в мм.: 165 х 230
Издател: Матком
Корица: Мека
Година на издаване: 2008
Състояние: На склад при доставчик
Настоящата I част на учебника „Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела“, предлага информация по всички въпроси, свързани с цялостния технологичен процес на кухнята – организацията на снабдяване и характеристика на стоките; технологичните етапи на производство; технологичното обзавеждане, технологичния дизайн и организацията на работа; хигиената, безопасността и системите за самоконтрол.
Разглеждат се:
- Заведенията за хранене и развлечения – тяхната класификация, категоризация, видове, характеристика, развитие.
- Складовото стопанство – хранителните продукти и стоки; складовата база, планировка, обзавеждане; организацията на снабдяването.
- Организацията на обработката на суровините и производство на полуфабрикати – технологични процеси и кулинарни полуфабрикати; обзавеждането, технологичния дизайн на производствените звена и организация на работата.
- Организацията на производството в студена кухня – технология на продукцията; технологично обзавеждане, технологичен дизайн и организация на производството; организация на реализацията; сервиране на продукцията.
- Организацията на производството в топла кухня – топлинни процеси; технология на кулинарната продукцията; технологично обзавеждане, технологичен дизайн и организация на производството; организация на реализацията; сервиране на продукцията.
- Организацията на производството в сладкарска кухня – технологични процеси; технология на сладкарската продукцията; технологично обзавеждане, технологичен дизайн и организация на производството; организация на реализацията; сервиране на продукцията.
- Организацията и функционирането на бюфетите за напитки – технологичен дизайн, обзавеждане и организация на работа в тях; технология на напитки, приготвяни на бюфетите; сервиране.
- Организацията и функционирането на звената за издаване – технологичен дизайн, обзавеждане и организация на работа в тях.
Предлаганата информация е методично и структурно свързана с материала, предложен в другите две части от учебника: втора част “Организация и функциониране на ресторанта” и трета част “Организация и функциониране на хотела“.