Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 18:03 ч.
Във второто преработено и допълнено издание са взети предвид настъпилите сериозни промени в технологията при производството на лозов посадъчен материал и при създаването и отглеждането на новите и плододаващи лозя. Разбира се, новите постижения на лозарската наука и практика, както и направените предложения и мнения по първото издание, са отразени съобразно целесъобразността си.
В първата, общата част на учебника, се разглеждат въпросите на биологията, екологията и технологията на отглеждане на лозовата култура – размножаването и производството на лозов посадъчен материал, засаждането, формирането и резитбата на лозата, поддържането на почвеното плодородие, болестите и неприятелите по лозата и направленията в използване на гроздето. Втората част -ампелографията, включва описанието на основните подложки, на винените и десертни сортове лози, разпространени в нашата страна.
Въпреки, че учебникът е написан по конкретна учебна програма, той може да се ползва от всички, които изучават лозарството в различни учебни заведения и курсове, както и от специалисти и работещи в областта на лозарството.
В тематично отношение настоящият учебник съответства на изискванията на специалността “Лозаро-винарство” и до написването на учебник по учебната програма, настоящeтото издание може да се ползва като основно учебно помагало, а след написването на новия учебник – като допълнителна литература.
Авторите