Организация и функциониране на ресторанта - част 2 → Обява 18733602

Организация и функциониране на ресторанта - част 2
гр. София, Люлин 6 Наблюдавай

Публикувана/обновена на 02 октомври в 22:26 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Автор: Стамен Стамов, Кремена Никовска
Обем: 240 стр.
Размер в мм.: 165 х 230
Издател: Матком
Корица: Мека
Година на издаване: 2014
Състояние: На склад при доставчик

Настоящият учебник е втора част от “Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела”. Предназначен е за ученици от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Учебникът е разработен съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката (МОМН) учебни програми.
Предложеният материал предлага информация по всички въпроси, свързани с цялостният технологичен процес в ресторантския комплекс – характеристика на базата и средства за работа в търговска зала, персонал, основни етапи и правила при сервиране на храна и напитки, обслужване в ресторанта и бара, хигиенни изисквания и безопасност в ресторантьорството.
Като учебното помагало би могло да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с туризма. Подходящо е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в ресторантьорството и туризма. Може да се ползва и от работещите в в туристическата индустрия.

Предлаганата информация е методично и структурно свързана с материала, предложен в другите две части от учебника: първа част “Организация и функциониране на кухнята” и трета част “Организация и функциониране на хотела”.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Въведение
Здравословни и безопасни условия на труд в заведенията за хранене и развлечения

  • Хигиенни изисквания в заведенията за хранене и развлечения
  • Безопасност в заведенията за хранене и развлечения

Материално-техническа база на търговската дейност на заведенията за хранене и развлечения

  • Видове заведения за хранене и развлечения в хотела
  • Организация на обслужването на заведенията за хранене и развлечения в хотела
  • Търговски помещения – видове, предназначение и обзавеждане
  • Средства за работа, използвани в търговската зала на заведенията за хранене и развлечения и при кетъринг

Персонал в заведенията за хранене и развлечения

  • Характеристика и основни изисквания към персонала
  • Обслужващ персонал. Сервитьор – характеристика, изисквания, принадлежности
  • Поведение на персонала към гостите.

Организация и функциониране на ресторанта

  • Подготовка на персонала и търговските зали за работа
  • Етапи на процеса обслужване – посрещане и настаняване на гостите, изпълнение на поръчката им, заплащане и изпращане на гостите
  • Работа с електронно-изчислителна техника и ресторантьорски софтуер

Сервиране на храна в ресторанта

  • Сервиране на хляб и хлебни изделия
  • Сервиране на предястия
  • Сервиране на супи
  • Сервиране на основни ястия
  • Сервиране на междинни ястия
  • Сервиране на десерти
  • Сервиране на плодове
  • Сервиране на ястия и десерти с извършване на технологични операции в търговската зала

Сервиране на напитки в ресторанта

  • Сервиране на високоалкохолни напитки
  • Сервиране на вино
  • Сервиране на пиво
  • Сервиране на безалкохолни напитки
  • Сервиране на топли напитки
  • Приготвяне и сервиране на смесени напитки
  • Поднасяне на тютюневи изделия

Организация на обслужването

  • Организация на обслужването на закуска, обяд и вечеря
  • Организация и обслужване на туристически групи
  • Обслужване в хотелската стая
  • Обслужване в различни видове заведения за хранене и развлечения
  • Обслужване със системите “алакарт” и “табъл дот”
  • Организация на обслужването с бюфети в зали и на принцип “шведска маса”
  • Организация на обслужването при специални случаи. Мениджмънт на мероприятията
  • Организация на обслужването извън заведения за хранене. Външен кетъринг
  • Форми на самообслужване в търговската зала

Организация и функциониране на бара

  • Видове барове. Характеристика
  • Обзавеждане на бара и средства за работа
  • Персонал на бара. Лични качества и поведение. Работно облекло и принадлежности
  • Характеристика на процеса обслужване в бара
  • Приготвяне и сервиране на смесени напитки

Литература


Преглеждания: 447
Още обяви в Bazar.BG
Популярни търсения: организация функциониране
Цена
Цена:
13,90 лв
3844 рейтинг
Книжен храм ЕООД
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 09:11 ч.
20280 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!