Алкалните храни. Методи за алкализиране на организма
Автор: Росица Тодорова
Обем: 88 стр.
Размер в мм.: 145 х 215
Издател: Распер
Корица: Мека
Година на издаване: 2016
Състояние: На склад при доставчик
Методи за алкализиране на организма.
Учени твърдят, че 99 % от хората над 30 години, които живеят в промишлените градове, имат скрит възпалителен процес в организма си, който може да създаде много проблеми със здравето им – от обикновената простуда до тежки болести. Това означава, че техният организъм е достатъчно закислен и условията за възпаления и заболявания вече са налице. Професор Игнат Игнатов, който е направил проучване за българските столетници, е стигнал до извода, че основната причина за тяхното дълголетие е алкалната вода, която пият. Алкализирането на организма е не само в основата на дълголетието, но и на човешкото здраве. Ето защо е изключително важно да знаем кои са храните, които алкализират човешкия организъм и кои го закисляват.СЪДЪРЖАНИЕ:
Киселинно-алкалното равновесие
- Как да проверим каква е средата в организма ни – киселинна или алкална
- Какво представлява pH на организма и как влияе на здравето
- Закисляването на организма
- Как организмът управлява нивото на киселинност
- Как Ото Варбург откри причините за рака
- Бактериите, гъбичките и закиселяването на организма
- Алкализиране на организма с хлебна сода
- Как влияе закиселената кръв
- Симптоми при ацидоза на сърцето
- Ролята на бъбреците
- Стадиите на зашлаковане на организма
- Болестта – бедствено състояние за организма
- Киселото и алкалното наслаждение или болестта, наречена “цивилизатоза”
Закиселяването на организма и шлаките
- Понятието зашлаковане
- Първата степен на зашлаковането
- Втората степен на зашлаковане
- Третата степен на зашлаковане
- Как отложените в тъканите соли се превръщат в шлаки
- Бъбречна бариера
- Как жените и мъжете образуват шлаки
- Стареенето на организма в светлината на шлакообразуването
- Алкалната грижа за тялото
Методики, с които можем да алкализираме организма си
- Алкализиране чрез хранене
- Таблица с киселинните и алкализиращите свойства на някои храни
- Целенасочено извеждане на шлаки
- Алкализиращи сокове по Болотов
Невероятната система на д-р Колдуел за лечението на рак