Технология на кулинарната продукция. Част 1 → Обява 19290077

Технология на кулинарната продукция. Част 1
гр. София, Люлин 6 Наблюдавай

Публикувана/обновена на 13 септември в 17:47 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Предмет
Други
Клас
Други
Автор: Стамен Стамов, Кремена Никовска
Обем: 232 стр.
Размер в мм: 165 х 235
Издател: Матком
Корица: Меки
Година на издаване: 2013
Състояние: На склад при доставчик

Учебник за професионални гимназии.

Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в организираното хранене и кулинарната индустрия.
В учебника се разглеждат основни въпроси, свързани с кулинарната технология. Разгледани са технологичните процеси, както и промените, които настъпват с хранителните и други вещества при кулинарната обработка. Обект са и всички етапи от цялостния технологичен процес – обработката на суровините, производството на полуфабрикати, полуготова и готова продукция. Отделено е място на кухненския персонал и средствата му за работа. Внимание е обърнато на дизайна на ястията, на качеството на кулинарната продукция и безопасността на кухненското производство. Направена е характеристика и са посочени особеностите на българската и някои чуждестранни национални кухни.

Учебникът е в две части. Материалът е структуриран по тематични направления в следните глави:

Първа част

  • Организация на кулинарното производство. Персонал. Кухненско оборудване
  • Органолептичен анализ на кулинарната продукция
  • Производствената програма на кухнята. Меню
  • Технологични процеси, използвани в кулинарната технология
  • Промени при кулинарна обработка
  • Предварителна кулинарна обработка на хранителни продукти. Технология на полуфабрикати
  • Технология на съставки на ястията
  • Технология на предястията

Втора част

  • Технология на супи
  • Технология на основни ястия
  • Технология на десерти
  • Българска национална кухня
  • Чуждестранни национални кухни
  • Детско и диетично хранене
  • Дизайн на кулинарните изделия
  • Безопасност и контрол на качеството при кулинарното производство

СЪДЪРЖАНИЕ:

Въведение
Организация на кулинарното производство. Персонал. Кухненско оборудване

  • Кулинарно производство. Етапи на технологичния процес. Персонал в кулинарното производство
  • Кухненско оборудване. Средства за работа в кухнята

Органолептичен анализ на кулинарната продукция

  • Основи на органолептичния анализ. Показатели, методи и средства за анализ
  • Дегустация на ястия

Производствената програма на кухнята. Меню

  • Организация и принципи за съставяне на кухненското меню. Видове менюта. Съставяне на лист-менюто. Работа с рецептурник

Технологични процеси, използвани в кулинарната технология

  • Механични и хидромеханични процеси в кулинарната технология
  • Топлинни процеси в кулинарната технология
  • Химични и биохимични процеси в кулинарната технология

Промени при кулинарна обработка

  • Изменения на хранителните вещества при кулинарна обработка
  • Изменения на витамините при кулинарна обработка
  • Изменения на цвета, аромата и вкуса на хранителните продукти при кулинарна обработка

Предварителна кулинарна обработка на хранителни продукти. Технология на полуфабрикати

  • Предварителна обработка на продукти от растителен произход. Технология на полуфабрикати
  • Предварителна обработка на продукти от животински произход. Технология на полуфабрикати

Технология на съставки на ястията

  • Технология на бульони
  • Технология на запръжки и застройки. Гарнитури
  • Технология на сосове

Технология на предястията

  • Технология на студени предястия
  • Технология на топли предястия

Преглеждания: 912
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
11,90 лв
3832 рейтинг
Книжен храм ЕООД
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 07:30 ч.
20310 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!