ОСТАВАТ
00часа
00мин.
00сек.
до големите отстъпки на
Ден за разпродажби

Готвенето → Обява 21619010

Готвенето
гр. София, Гео Милев Наблюдавай

Публикувана/обновена на 25 август в 21:55 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача

Автор: Майкъл Полън

Обем: 488 стр.

Размер в мм.: 140 х 210

Издател: Изток - Запад

Корица: Мека

Година на издаване: 2018

Състояние: Нова, на склад при доставчик

Ка 888

"Готвенето" е книга гурме; книга, която се чете бавно и с наслаждение и оставя по читателското небце траен ароматен привкус. С поетичен език и научна прецизност Полан разкрива връзката на готвенето с четирите природни стихии - огън, вода, въздух и земя - и представя впечатляващи личности, жреци на кулинарията, в чиято работа се преплитат изкуство и страст, химия и вълшебство. Но най-хубавото от всичко е, че чудесата на готвенетосе крепят на магия, която си остава достъпна за всички нас. Намира се у дома.

Тази книга ни отвежда в свят, който почти не познаваме - на готвенето като свещенодействие. Както всяко майсторски приготвено ястие, и книгата съдържа точните съставки в правилната доза - чудесен литературен стил, солидни познания, изследователски плам, чувство за хумор и критичен и същевременно благосклонен поглед към всички участници в този свещен алхимичен процес, прозаично наричан готвене.

Роденият в Ню Йорк, Майкъл Полан (1955) е смятан за един от най-големите специалисти по хранене не само в САЩ, но и в световен мащаб. Американски журналист и активист, Полан е автор на "Дилемата на всеядния", "В защита на храната" и "Правилата на храната". Името му нашумя около предаването "Историята на храната" по "Нашънъл Джиографик".

Полан е роден в Лонг Айлънд, Ню Йорк, в еврейско семейство. Той е син на финансов консултант и журналистика. Полан придобива бакалавърска степен по английски език от "Бенингтън колидж" през 1977 г. и магистърска от Колумбийския университет през 1981 г.

Пише за списание "Ню Йорк Таймс", а освен това е бивш изпълнителен редактор на списание "Харпър" и автор на пет книги.

През 2016 г. "Нетфликс" пуска документална поредица от четири части, която се основава на книгата му "Готвенето" (Cooked) и е режисирана от Алекс Гиби. През 2015 г. се появи и документална версия на книгата на Полан "В защита на храната". Полан участва като консултант за различни документални поредици, сред които и популярния "Храна ООД" (Food, Inc.). През 2010 г. той участва и в създаването на документалния филм за пчелите и колапсите на пчелни колонии, режисиран от Мериам Хенеин и Джордж Лангуърт.

През 2015 г. Полан получава наградата "Уошбърн" от Музея на науката в Бостън за "изключителен принос за общественото разбиране и оценяване на науката". Освен това е носител на наградата за лидерство "Джеймс Бърд". Наградата на световното журналистическо дружество "Ройтерс" за журналистика в областта на околната среда и наградата "Генезис" от хуманитарното общество на Съединените щати.

Неговите статии и научни трудове са включени в редица антологии като "Най-доброто от американската научна литература" (2004), "Най-добри американски есета" (1990 и 2003 г.) и др.


Преглеждания: 354
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
22,50 лв
3849 рейтинг
Книжен храм ЕООД
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен вчера в 21:08 ч.
20278 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!