Кратка история на фашизма

гр. София, Люлин 6 Публикувана/обновена на 22 юни в 08:09 ч.
Състояние
Ново
Доставка
За сметка на купувача

Автор: Иниго Болинага
Обем: 202 стр.
Формат в мм.: 160 х 230
Издател: Сиела
Мека подвързия
Година на издаване: 2012

Състояние: Нова(на склад в издателството)

Ка 902


Хроника на едно от най-важните политически движения в историята на ХХ век: главни действащи лица, ключови събития, различни европейски диктатури и появата в Америка на режими, които за да постигнат целите си, прибягват до насилие и държавни преврати.


В „Кратка история на фашизма” се разглежда неговото развитие след Първата световна война и бързото му разрастване в годините между двете големи войни. Акцентира на завземането на властта от Мусолини с похода към Рим, на проваления опит за преврат на Хитлер през 1923 г. и победата му на демократичните избори десет години по-късно, както и на различните движения от същия тип, възникнали в Европа през 30-те години на миналия век в страни като Полша, Гърция и Испания.

Отлично запознат с темата, Иниго Болинага анализира установяването на тези насилствени режими, които предизвикват Втората световна война и причиняват най-големите трагедии в човешката история. Запознава ни и с малко известния факт: след предполагаемия му разгром през 1945 г., отново надига глава най-напред в кървавите южноамерикански диктатури, а после и в европейските политически партии.

Авторът разшифрова кода на истинската същност на фашизма и неговото точно определение. Едно цялостно проучване на най-известните и разнообразни аспекти на фашизма, представено с убедителен и раздвижен стил на повествование.


Знаете ли, че…


… преди да основе Фашистката партия, Мусолини е бил един от най-харизматичните лидери на Социалистическата партия?

… Ленин горещо е приветствал победата на Мусолини в Социалистическата партия през 1912 г.? … фалангистите са представили на Хитлер проект за свалянето на Франко, за да могат да установят истински фашистки режим в Испания!

… имало руски фашисти, които приели и служили на Сталин, приемайки го като от години очаквания харизматичен имперски лидер?

… португалският диктатор Оливейра Салазар се обявявал против нацистко-фашистките режими и винаги е бил привърженик на западните сили?

… съществува политическо течение, насочено към обединяване на комунизма и фашизма в една обща идеологическа платформа?


Преглеждания: 9
Обяви на потребителя Стефан Кунев Виж всички 17348 обяви
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена: 15 лв
756 рейтинг
Стефан Кунев
В Bazar.BG от 12 ноември 2012
17348 обяви на потребителя