Автор: Атанас Кирилов, Димитрия Петкова
Обем: 208 стр.
Размер в мм.: 140 х 200
Издател: Еньовче
Корица: Мека
Година на издаване: 2018
Състояние: Нова, на склад при доставчик
Ка 888
Люцерната е най-популярната тревно-фуражна култура в България. Интересът към нея през последните години нарасна не само заради финансовите стимули за отглеждането й като бобова култура, но и поради появилите се възможности за износ на люцерново сено или дехидрат в други страни. С настоящата книга се отговаря на въпроса какво знаем и какво не знаем за люцерната и нейните фуражни качества, за способността й да задоволява хранителните нужди на животните, за промените на хранителните качества на фуража по време на вегетация или при консервиране, за методите при приготвяне на сено, силаж, дехидрат. В нея са разгледани въпроси за морфологията, биологията, агротехниката на културата, въпроси, които се отнасят до технологията на отглеждане и някои технологични изисквания при приготвянето на висококачествено сено, силаж и дехидрат от люцерна.
Книгата е предназначена за всички, които отглеждат, използват или търгуват с люцерна или люцернови продукти.