Доставка с Еконт

4000 години исторически мистификации → Обява 22468417

4000 години исторически мистификации
гр. София, Люлин 6 Наблюдавай

Публикувана/обновена на 05 март в 10:17 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача

Автор: Жералд Месадие

Обем: 400 стр.

Размер в мм.: 140 х 210

Издател: Бард

Корица: Мека

Година на издаване: 2018

Състояние: Нова, на склад при доставчик

Ка 888

Историята понякога страда от разстройство на паметта.

Гърците ли са измислили демокрацията? Не е ли смъртта на Сократ едно прикрито самоубийство? Кой всъщност е Свети Павел? От Назарет ли е бил Исус? Пътешествал ли е наистина Марко Поло? Коя е папеса Йоана? Кой преди нацистите създаде първите крематорни пещи? Кои държавници скриха болестите си от света? Можеше ли Първата световна война да завърши по-рано? Бил ли е Рузвелт наясно за японската атака срещу Пърл Харбър? Каква е истината за Ернесто Че Гевара? Каква е разликата между престъпленията на комунизма и тези на нацизма? Кои не се изненадаха от атентата от 11 септември? Войната в Ирак не е ли продукт на тройна измама? Муамар Кадафи и случаят с българските медицински сестри и много други.

"4000 години исторически мистификации" е предизвикателна книга. Авторът Жералд Месадие шеговито ни намигва и ни кани да го придружим в едно вълнуващо разследване през вековете. Мисията е трудна, почти невъзможна: да се раздели зърното от плявата в човешката история; да се отсее истината от митовете, мистификациите и откровените лъжи, за които повечето от нас дори не подозират. Макар да живеем в ерата на информацията, ние все още сме заложници на митовете от миналите епохи, наложени от културата и образованието.

Посветил години на изследвания, Жералд Месадие демонтира с кръстосани препратки една след друга вековни измислици, легенди, скалъпени истории, измами и манипулации.


Преглеждания: 239
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
17,99 лв
3468 рейтинг
Книжен храм ЕООД
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен вчера в 23:25 ч.
20133 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!