Уред за готвене на пара (мантоварка)
Уред за готвене на пара (мантоварка) от алуминий.
6л с 3 мрежечки (снимки 1,2) - 95 лв. - в наличност
6л с 4 диски (снимки 3-5) - 95 лв. (няма в наличност)
13л с 2 мрежечки (снимки 6,7) - 115 лв. (няма в наличност)
рецепта:
1 ч.ч. кайма
2 ч.ч брашно
500 мл бульон
1 глава лук
сол
черен пипер
джоджен
кисело мляко
2-3 скилидки чесън
3 с.л. краве масло
червен пипер
Начин на приготвяне:
От брашното,щипка сол и хладка вода замесваме меко тесто и го разделяме на две.Всяка половина намазваме с олио и покриваме с влажна кърпа.Оставяме
да престои 1 час. Разточваме на тънка като за юфка кора.Разрязваме на квадратчета със страна 3-4 см. Каймата смесваме със ситно нарязания лук,
черния пипер и сол на вкус.От тази смес слагаме върху всяко квадратче.Прищипваме в двата края като внимаваме в средата да остане малък отвор.Подреждаме в намазана с малко масло тавичка.
Варим с мантоварка.
Заливаме с топъл бульон,кисело мляко с няколко скилидки
счукан чесън и с разстопеното масло с червен пипер и джоджен.