Кухнята на народите: Турция Веселина Иванова
състояние: Много добро
издателство: Ню Медиа Груп
град на издаване: София
година на издаване: 2007
език: Български
страници: 56
корици: меки
формат: 180/180мм
книгата е в наличност
к-62-2540416
Една кухня между два свята
Турската кухня се ражда на кръстопът, окончателно оформил нейния характер. на трапезите на турците ежедневно се осъществява срещата между Изтока и Запада, което вдъхва живот на една кухня, обогатена от съжителството на култури и религии: мюсюлмани, евреи и християни са оставили следи в турския начин на хранене. В наши дни кебапът е обиколил света, но заедно с него откриваме шишчетата, ястия с кисело мляко, кюфтета... А след агнешкото, забележителните риби, които предлага Средиземноморието или най-често приготвяните рецепти, като хумуса, пастета от патладжани, лозовите листа...
Веселина Иванова