Здраве и ферментирали живи храни
Автор: Юлия Стоянова
Обем: 112 стр.
Размер в мм.: 130 х 200
Издател: Еньовче
Корица: Мека
Година на издаване: 2021
Състояние: На склад при доставчик
От тази книга ще научим:
- с какво ферментиралите храни са полезни за здравето ни;
- как да направим ферментирали храни от качествени продукти в домашни условия;
- как да подберем различни ферментирали храни в зависимост от здравословните проблеми.
СЪДЪРЖАНИЕ:
Какво представлява ферментацията?
Какво представлява пробиотиците?
Храни, богати на пробиотици
Защо ферментиралите храни са полезни?
Откъде да започнем?
Рецепти за кисело зеле и сурови туршии и ползата от тях
- Класическо кисело зеле
- Рецепта за кисело зеле на глави
- Рязано кисело зеле
- Още идеи за кисело зеле
- Защо киселото зеле е полезно?
- Туршии от кисели краставици
- Туршии от домати
- Туршии от чушки
- Туршии от патладжан
- Туршии от чесън
- Туршии от карфиол
- Туршии от червено цвекло
- Квас от червено цвекло
- Туршии от моркови
- Туршии от бамя
- Туршии от тиквички
- Туршия от смесени зеленчуци
- Царска туршия
- Дунавска салата
- Попска туршия
Чуждестранни рецепти за ферментирали храни
- Кимчи – корейска туршия
- Кимчи II вид
- Кимчи в керамичен съд
- Бяло кимчи
- Канджи
Ферментирали напитки
- Комбуча
- Руски квас
- Петровски квас
- Оризов квас
- Ечемичен квас
- Медовина
- Сбитен
- Боза
- Режувелак
- Рецепта за житна вода
- Ферментирали ястия от зърнени храни
- Супата мисо и вкусът “умами”
Млечни ферментирали продукти и лечебните им свойства
- Кисело мляко
- Млечнокисела ферментация със змийско мляко
- Кефир
Плодови вина
- Малиново вино
- Боровинково вино
- Къпиново вино
- Вино от трънки
- Шипково вино
Видове плодов домашен оцет
- Ябълков оцет
- Вишнев оцет
- Балсамов оцет