Лечение и забавяне на стареенето (Antiaging) чрез хранене с лечебни и противоракови храни
Автор:Христо Мермерски,Йонко Мермерски
Издателство:Унискорп
Година:2008
Страници:616
Корица: мека корица
Състояние:добро
Език: Български
книгата съдържа:
Списък на болестите, които могат да бъдат лекувани с лечебни и противоракови храни;
Лечебните свойства на 11-те групи храни;
Кои болести и как да се лекуват чрез хранене и над 800 рецепти;
Кои храни увреждат човешкия организъм и го разболяват?
" Драги читателю,
От книгата ще разбереш, че 70% от населението на света умира от преждевременна смърт следствие на нерационално, нередовно и престъпно отношение към храненето си. Ще реазбереш още, че за да запазиш здравето си и младежка жизненост до дълбока старост, трябва се храниш с храни, които ще ти помогнат да се предпазиш от такива опасни заболявания, като подагра, диабет, язва, инфаркт, инсулт, различните видове рак, атеросклероза и т.н.
Ако нямаш време да я прочетеш, то за да предотвратиш някои от тях те моля поне 2-3 пъти седмично да закусваш или да вечеряш със следната рецепта (на проф. Мермерски), която освен че е лечебна, е и сладка:
В една кофичка българско кисело мляко, сложете 1 супена лъжица чист балкански мед, 30-40 гр. смлени орехови ядки, 1 супена лъжица ябълков пектин, 1 чаена лъжичка канела и 40 капки от прополисова тинктура.
Лечебното действие на тези продукти е подробно описано в книгата, тук само ще отбележа:
Българското кисело мляко е най-лесно усвоимата храна, която съдържа 8-те незаменими аминокиселини и 2-те лечебни млечни бактерии; медът съдържа 22 от 24-те жизнено важни микроелементи, витамини и др.; орехът е уникално лекарство за подобряване дейността на мозъка и паметта; пектинът е "метлата", която очиства организма от тежките метали и токсините; канелата понижава кръвната захар; прополисът има антивирусно, антигрипно и антимикробно действия. Всички тези продукти, обединени в общ хранителен продукт, имат антираково действие и още по-голям оздравителен ефект!
С тази книга се слага началото у нас на едно ново направление, известно в западните страни като "Antiaging" (Забавяне на стареенето), чрез хранене с лечебни и противоракови храни."
Авторът
Проф. Христо Мермерски е настоящ завеждащ департамент по агромениджмънт в ЮЗУ "Неофит Рилски" и постоянен лектор в редица престижни американски колежи. Книгите му, посветени на здравето, са абсолютни бестселъри, радващи се на непрекъснат читателски интерес.