Професионално обучение по професия
Готвач, специалност Производство на кулинарни изделия и напитки.
Обучението в присъствена форма се
провежда в учебната база на центъра. Обучението в задочна и онлайн форма е
достъпно в цялата страна.
За
работещите по тази професия без документ за квалификация – но с трудов
стаж, Центърът организира ускорен курс на обучение, съобразен с възможностите
на кандидатите. Продължителност на обучението: според нуждите на курсистите и
при спазване разпоредбите на закона за професионално образование и обучение и
правилника за прилагането му.
Издавани
документи:
- Държавно
удостоверение за професионално обучение по образец № 3-37 на МОН – издава се на лице,
завършило професионално обучение и успешно положило изпити за придобиване на
квалификация по част от професия, за актуализиране или разширяване на
професионалната квалификация.
- Държавно свидетелство за професионална квалификация по
образец № 3-54 на МОН - удостоверява придобита степен на професионална
квалификация след обучение по дадена професия от Списъка на професиите за
професионално образование и обучение
- Безплатен
EUROPASS на български и чужд език по избор - европейски паспорт, който
позволява практикуването на придобитата квалификация. В него се посочват
длъжностите, които курсиста може да заема и дават предимство при кандидатстване
за работа.
Курсът Ви дава възможност за
придобиване на задълбочени познания и практически умения, свързани с
материалознанието на хранителните продукти, технологията на кулинарната
продукция, сервирането и технологичното обзавеждане на ЗХР.
Придобилият
втора степен на професионална квалификация по професията ”Готвач” може да заема
следните длъжности:
3434-2001
Главен готвач
3434-2003
Майстор-готвач
5120-2001
Готвач
5120-2003
Помощник-готвач
ЦЕНТЪР
ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ е лицензиран от Национална агенция за професионално
образование и обучение.